Gün boyu peribacaları ve tarihi yerleri gezen fotoğraf çeken turistler Akşam saatlerinde Ortahisar yakınlarında bulunan Kızılçukur vadisine akın ediyorlar.

Gün batımının 40-50 dakika öncesinden gelen yerli ve yabancı gruplar, vadi sırtlarına kadar çıkarak, günün son ışınlarının bulutlar arasında kaybolmasına kadar olan zaman dilimini adeta nefeslerini tutarak izlemenin mutluluğunu yaşıyorlar. Ellerindeki fotoğraf makinaları ve kameralarla bu muhteşem anı da ölümsüzleştiren turistler, güneşin ısı ve aydınlık görüntüsü perilerin üzerinden kaybolmaya başladığı anda, farklı bir kızıllığa sahne olan Peribacalarının o muhteşem görünümü günün yorgunluğunu tamamen alıp gider ziyaretçilerden. Kimi turistlerde bu anı şampanya patlatarak, kimi turist içkisini yudumlayarak güne veda ediyor.

Dünyada gün batımının en iyi bir şekilde izlendiği Ortahisar beldesinde  ilk altı ayda 80 bine yakın yerli ve yabancı turistin gün batımı izlediğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Kızılçukur vadisine yerli ve yabancı turistin ilgisinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı