Kapadokya’nın Başkent’i Göreme, Spor Turizmi konusundaki iddialı proje ve tekliflerini katılımcı ülkelerin yabancı temsilcileri ile paylaştı.

Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

 Bu yıl ikincisi Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen HESTOUREX 2018 Fuarı Antalya’da gerçekleştirildi. 160 ayrı ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcının buluştuğu ve Fuarın açılışına katılan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Göreme standını ziyaret etti bir süre sohbet eden Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu akabinde ise kendisine ziyaretiinden dolayı bölge adına  hediye taktim edildi.

 Göreme’den işletme sahiplerinin’de açtığı stantla spor turizminden pay alabilme adına düğmeye bastı. Üç gün boyunca açık olan Fuarda ziyaretçilere, işletme yetkilileri tarafından Kapadokya spor  turizmi yönünden Kapadokya’nın Başkenti  Göreme’yi daha da ön plana çıkartabilecek olan spor alanları ile ilgili detaylı bir şekilde bilgiler verildi. Dünya’nın dört bir yanından spor, Kültür gezisi ve alternatif turizm temsilcilerinin ziyaret ettiği stantta pek çok Ülke temsilcisi ile yüz yüze görüşmeler yapılarak spor turizmi alanında karşılıklı görüşmelerin çok önem kazandığı bir fuar olduğunu belirten işletme sahipleri Dünya’nın dört bir tarafından gelen misafirlerle görüşme sohbet imkanı bulduklarını dile getirdiler.
 HESTOUREX’i önemsedikleri için fuara katıldıklarını belirten kadost adına katılan canan özşafak ve ömer ilhan "Cumhurbaşkanlığı’nın destekleriyle gerçekleşen bir Fuar olduğu için biz de burada bulunmayı arzu ettik. Göreme’de spor turizminde ilk adımlarını atan ve öncü işletmelerden  birisiyiz. Burada olmaktan mutluyuz, inşallah verimli ve güzel bir fuar olur" dediler.
 Fuar öncesi kendilerine hedef kitle belirlediklerini de ifade eden işletme sahipleri, "Spor turizmi, Türkiye ve kapadokya’nın Başkent’i olan Göreme’ye çok uygun. Stantta gözlemlediğim ve sıkça soruların sorulduğu ve en çok bölgenin büyüleyici ve akıllarda kalıcı bir yapının olduğu gözlemlerden kaçmayan konulardan sadece bir kaçıdır” diye konuştu işletme sahipleri.