Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

Köy Muhtarı Hürrem Demir’le birlikte Ortaokulu ziyaret eden Yazar Osman Aytekin Okulun 7. Sınıfında sunum yaparak okumadan söz ederek Türkiye ve dünya kütüphanelerden örnekler verdi. Türkiye’de 30 milyon civarında kitap bulunduğuna dikkat çeken Osman Aytekin, “Çin, İngiltere, ABD, Prag, Almanya, Fransa, İspanya ve Rusya’da bulunan kütüphanelerdeki kitap sayıları 100 milyonun üzerindedir. Ülkemizde de her yıl kitap basımında artışlar olmasına karşılık okuma alışkanlığında çok gerilerdeyiz. İlkokullarda başlaya okuma ilgisi ortaokul ve liselerde de devam etmelidir” dedi.

Yazar Osman Aytekin okuma şartlarına da dikkat çekerek, “yıllar önce Ürgüplü Eşekli Kütüphaneci ile kitap okunması için köy köy dolaşan Mustafa Güzel zamanında çok iyi bir iş başardı. Şimdi bazı gelişmemiş ülkelerde dahi katır ve eşeklerle, bisikletlerle, küçük büyük araçlarla kitap okunması için çalışmalar yapılıyor. Ülkeler kitap okumanın önündeki engelleri aşmaya çaba gösteriyor” dedi.

Söyleşi sonrasında öğrenciler Yazar Osman Aytekin’e yazarlıkla ilgili sorular yönelttiler. Okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini paylaştılar.