Aksaray AFAD İl Müdürlüğü, HASDAK Dağcılar Derneği  ve Yeşil Doğa Derneği  iş birliğiyle yapılacak olan tırmanışa Nevşehir, Niğde ve Kırşehir dağcıları da davet edilecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Aksaray İl Temsilciliği tarafından büyük mutasavvıf Yunus Emre’nin doğumunun 700. yılına dikkat çekmek için  büyük bir tırmanış yapılacak. Etkinlik 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Hasandağı'nda yapılacak.

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

Yunus Emre’nin  Aksaray ilinde yaşadığına vurgu yapmak için bu yıl etkinliği yapacaklarını aktaran Dağcılık Federasyonu Aksaray İl Temsilcisi İsmail Demirezen  tarafından çevre illerden de sporcuların gelerek büyük katılımlı önemli bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

Demirezen, "Bu sene federasyonumuz etkinliği çerçevesinde ilk kez kış tırmanışı yapılacak Yeşil doğa Derneğinin teklifiyle Afat il müdürlüğü ve Hasdak derneğinin işbirliğiyle Yunus Emre konusunda duyarlılığı artırmayı amaçladık  bu yüzden bölgesel boyutta dağcılarımızı davet ederek tırmanış yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bu seneki etkinliği 2 gün olarak planladıklarını açıklayan Demirözen, "28 Şubat’ta  Sivil Savunma Günü dolaysıyla başlayacak olan etkinlik  Hasandağı dağ evi civarında bir kamp alanımız var, 1 Mart’ta zirve için çadırlı kamp alanı oluşturacağız. Yapacağımız etkinlikte kamp alanımız 1600 metrede. Dağın yüksekliği yaklaşık 2500 metre. 4-5 saatlik bir tırmanışla zirveye ulaşabiliyoruz. 1 saat kadar zirvede dinlenip fotoğraf çektirdikten sonra geri dönüş yapacağız ve yaklaşık 3 saatte geri dönülebiliyor. Dışarıdan gelen misafirlerimize ikramda bulunuyoruz. Etkinliğimizi planladık, gerçekleştirmeyi umut ediyoruz." diye konuştu. Sezer Altunok