NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi İl Teşkilatının düzenlediği il divan toplantısına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, Amerika’nın Suriye’yi bombalaması ve ülkenin ekonomik durumu konularında değerlendirmelerde bulundu. 

Parti il binasında il divan toplantısı öncesinde basın mensuplarına yönelik bir takım değerlendirmelerde bulunan Töngüç, Amerika’nın saldırısını kesinlikle tasvip etmediklerinin altını çizdi. 

“Herkesi itidale davet ediyorum”

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, “Sabaha karşı Amerika’nın öncülüğünde, Fransa ve İngiltere’nin desteğinde ve NATO’nun da teyit ettiği bir füze saldırısının haberini almış durumdayız. Kanayan bir yara olan Suriye’nin geldiği durum fevkalade gelişmelere gibi bir durum söz konusudur. Bir Müslüman bir ülkenin topraklarına füze atılmasından memnuniyet duyacak bir parti değiliz. Bölgesel olarak bölgenin önemli ülkelerinin halletmesi gereken bir husus olduğunu düşünüyoruz. Batı’nın müdahalesinin durumu daha da içerisinden çıkılmaz bir hale götüreceği kesindir. Mesele devletlerin artık karşı karşıya gelmesidir. Herkesi itidale davet ediyorum. Yaşanan bloklaşma ve kutuplaşmanın Allah muhafaza sonu gelmeyecek bir maceraya girilmesine neden olacağını görüyoruz. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bölge ülkelerinin bu sorunu çözmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Zarar ediyor diye şeker fabrikalarının satılması yanlış”

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik koşulları da değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, “Türkiye’nin ekonomisine baktığımızda pazara, markete giden vatandaşın ihtiyaç maddelerini karşılayamaz bir durumda olduklarını görüyoruz. Pahalılıktan dolayı bir takım ihtiyaç maddelerini alamadıklarını görüyoruz. Bunlar Türkiye’de işlerin iyi gitmediğinin bir göstergesidir. Evlerde kazan rahat kaynamıyor.  Yanlış ithalat politikalarının uygulandığı ortada. Döviz kurundaki artışların esnaf ve iş adamlarının ciddi sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Türkiye’nin 960 milyar dolara kadar gelmiştir. Enflasyon yukarıya doğru geçmesi, işsizliğin artmasını da beraberinde getirecektir. Beyhude pansuman politikalarından vazgeçilmeli. Cari açık büyüdüğü için istikrarsızlık ciddi manada artıyor. Zarar ediyor diye satışa çıkarılan Şeker fabrikalarının durumu bizleri son derece üzmektedir” dedi.