Olağanüstü Hal Uygulamasının vatandaş aleyhine bir uygulama olmadığının altını çizen AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, tamamen devletin işleyişinin kolaylaştırılması adına sürdürülen OHAL uygulamasına karşı olanların bir dönem Afrin harekatına da karşı çıktıklarına da işaret etti.  

Uygulamaya neden gerek duyulduğunun vatandaşlarca gayet iyi anlaşıldığını ifade eden İl Başkanı Yanar, “Ülkemizde OHAL ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Şöyle ki; OHAL kararı vatandaşımız için alınan bir karar değil. OHAL tamamen devletimizin işleyişi ile alakalı bir karar. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin verdiği bir yetki. Bu ülke hiç kolay bir darbe girişimi yaşamadı. 15 Temmuz hain darbe girişimi bu ülkenin uzun yıllar konuşacağı çok hain bir darbe girişimiydi. Bu süreç kolay atlatılmayacaktı. Parti anlamında söylüyorum öncelikle biz OHAL’in hiçbir sıkıntısını görmedik. Bilakis, işlerin hızlı yürütülmesi için alınmış isabetli bir karar olduğuna inanıyoruz. Tabi bu konuyu muhalefet partileri değişik bir şekilde algılayabiliyorlar. Nasıl ki; Afrin operasyonunda “Vay efendim Ülkemizin burada ne işi var” dedikleri gibi. Afrin merkezi sıkıntılı diye beyanatlar verdiler. Ancak operasyon tamamlandığında bu operasyondan paye edinmek isteyenler  Operasyonun başarısından bahsetmeleri gibi bir durum bu. Akıl sapması diye düşünüyorum ben. Sıradan vatandaşa olumsuz bir etkisinin olmadığını düşünüyorum OHİL uygulamasının. Aslında izaha bile gerek olmadığını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı Başkan Savran’ın 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı