Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesi Teşkilatı (UCLG-MEWA) 6. Kongresi Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın beraberinde Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Esat Özaltın ile birlikte Nevşehir’i temsil ettiği toplantıya, Türkiye, Lübnan, Filistin, Fas ve ev sahibi Ürdün'den belediye ve yerel yönetim başkanları katıldı.

Belediye Başkanı Rasim Arı, yerel yönetimler arası çoklu ortaklıkların kurulmasını sağlamak, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını korumak ve uluslararası deneyimleri paylaşmak amacıyla kurulan UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısında, üye yerel yönetimlerin yetkilileri ile temaslarda bulundu.

Üç gün bu ülkede kalacak olan Başkan Arı, geçmişteki deneyimlerin değerlendirilmesi ve gelecek üç yıl için planlar yapılması hedefiyle gerçekleştirilen kongrede, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman'ın yanı sıra Amman Belediye Başkanı Yusuf eş-Şavarbi ile de görüşerek kendilerini Nevşehir’e davet etti.

Arı: “Nevşehir Belediye Başkanı sıfatıyla katıldığımız ilk yurt dışı programda farklı ülkelerden gelen birçok belediye başkanı ile bir araya geldik. Burada hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Türkiye’den de çok sayıda belediye başkanımızın katıldığı toplantı da bir araya geldiğimiz belediye başkanlarına Nevşehir ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler vererek çeşitli istişarelerde bulunuyoruz. “ dedi.

Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Nevşehir 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı