Belediye Başkanı Rasim Arı, Beyaz TV’de hafta sonları yayınlanan ve Tahir Sarıkaya’nın sunduğu ‘Uyan Türkiyem’ adlı programa Nevşehir Kalesi’nden yapılan bağlantı ile canlı yayın konuğu olarak katıldı. Sabah saat 09.25’te başlayan canlı yayında Nevşehir görüntüleri eşliğinde Merve Bektaş’ın sorularını yanıtlayan Başkan Arı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yaptığı çalışmaları ve Nevşehir’de hayata geçireceği yeni projeleri Beyaz TV izleyicileri ile paylaştı.

Nevşehir’in Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri olduğunu ve böyle bir şehre belediye başkanı olarak hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade eden Arı, Nevşehir’in hayata geçirecekleri yeni projelerle birlikte Türkiye’nin marka şehirlerinden biri haline geleceğini vurguladı.

Nevşehir’in ekonomisini canlandırmak ve buna paralel olarak istihdam olanaklarını arttırmak için Nevşehir Kalesi etrafındaki yerleşim merkezini kısa sürede turizme açmayı hedeflediklerini kaydeden Arı, “Şehrimizi bir turizm merkezi olarak hazırlamak için son dönemde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Kısa sürede çehresini değiştirdiğimiz Nevşehir, kale etrafının turizme açılması ile birlikte bir turizm merkezi haline gelecek.” Dedi.

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

Başkan Arı canlı yayında daha sonra Nevşehir Belediyesi’nin gençler ve kadınlar için hayata geçirdiği projelerden bahsederek yeni kurulan Hayvan Kasabası ve şehirdeki geri dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.