Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yapılan çalışmada;

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi

05.11.2018 günü saat 08:00 sıralarında uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların deşifresine yönelik yapılan yol uygulamasında 50 plakalı araçta ve O.Ö.Y., M.E.S. ve A.C. şahısların üzerlerinde yapılan aramada ; 14 adet Extacy hap, 0,41 gr kristal, iki parça halinde toplam 1 gr kokain ve 5589 gr esrar ele geçirilmiş, şüpheli şahıslar O.Ö.Y. ve A.C. isimli şahıslar Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti Yapmak “ suçundan sevk edilmiş oldukları Mahkemece TUTUKLANARAK İlimiz E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, M.E.S ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır.

04.11.2018 günü durumundan şüphelenilen 38 plakalı araçta yapılan kontrolde; E.B. ve M.B. isimli şahısların yapılan üst aramalarında alüminyum folyoya sarılı iki parça halinde 1 gr. Metamfetamin ve folyoya sarılı 0.5 gr. Kubar Esrar ele geçirilmiş Cumhuriyet Savcısından alınan talimatlar doğrultusunda şahıslar hakkında 'Kullanmak İçin Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Satın Almak Kabul Etmek veya Bulundurmak'* suçundan yasal işlem yapılmıştır.