Okuryazarlık seferberliği kapsamında İlçemizde açılan 26 kurs 30 Nisan 2018 itibariyle tamamlandı. Toplamda 80 saatlik okuma yazma eğitimi alan kursiyerler kurs sonunda düzenlenen törenle okuryazarlık belgelerini Kaymakam Murat Çağrı Erdinç’in elinden aldı.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

Bahçelievler 100.Yıl İlkokulunda düzenlenen törene, Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, Avanos İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz ve Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Kavuk ile öğretmenler, kursiyerler ve okul yönetimi katıldı.

Sonrasında Özkonak Cumhuriyet Ortaokulu’nda Okur Yazar Seferberliği kapsamında açılan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Erdinç, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk, Avanos Halk Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz, okul yönetimi öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Özkonak Belediyesi’ne ait nikâh salonunda düzenlenen törende okuryazarlık belgesi almaya hak kazanan kursiyerler, belgelerini Kaymakam Murat Çağrı Erdinç’in elinden aldı.

İlçe genelinde açılan toplamda 26 kursun çok verimli geçtiğine değinen Kaymakam, Özkonak’ta da vatandaşların yoğun katılımıyla açılan kursun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek katılımlarından dolayı kursiyerlere teşekkür etti.