İlk olarak salonda toplanan öğrencilere 112 personelleri Gülsen Tuncer, Abdullah Poyraz, Mehmet Uran ve öğretmen Mehmet Emin Konur tarafından projeksiyon yardımı ile sunum yapıldı.

Belediye Başkanı Savran: “Nevşehir’imiz İçin Canla Başla Çalışacağız” Belediye Başkanı Savran: “Nevşehir’imiz İçin Canla Başla Çalışacağız”

Sunumda çocukların 112 Acil Yardım Hattı hakkında bilgi seviyelerini arttırmak, acil Sağlık problemlerinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirmek, olağan dışı durumlarda davranış becerilerinin geliştirilerek, yaralanma sayıları ve kazalara bağlı ölümleri azaltmak, 112 Acil Çağrı hattına yapılan gereksiz aramaları azaltmak, trafikte seyreden ambulansa yol verilmesi konusunda bilgi düzeyini arttırmak amaçlı konularda eğitimler verildi.

Sunum sonrasında sınıflarına giren öğrencilere diş fırçası, macunu, kalem seti, not defteri, kalemlik, özel hazırlanmış şapka ve anahtarlıktan oluşan hediye seti dağıtıldı.

Daha sonra toplu olarak okul bahçesine alınan öğrencilere okul bahçesinde park eden ambulans ekipmanları ile nasıl kullanıldığı anlatılarak tanıtıldı.