Din Görevlilerine yönelik çeşitli hatırlatma ve bilgilendirmelerde bulunulan toplantıda daha sonra konuk olarak katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Avanos Müftülüğü Personelinin hizmet verimliliğine yönelik, moral ve motivasyonuna, dini hassasiyetlere ve sorunlara yönelik bir konuşma yaptı.

Konuşmalarında özellikle Personelin kendisini yetiştirmesi, eğitimi, cemaatinin, halkın yetiştirilmesi eğitimi, öğrenci yetiştirilmesi ve örneklik konusunda samimi ve içten olmanın, tebliğ ve irşatta bulunmanın önemine işaret etti.
Ayrıca toplumun ana omurgasını teşkil eden ailenin önemiyle ilgilide konuşan Müftü Öztürk halkın arasında son derece fazlalaşan ailevi sorunların çözümü konusunda Kur'an ve Sünnetin eğitici öğretici ve düzenleyici öğütlerinden istifade edilmesi gerektiğini söyledi. Müftü Öztürk, İmam, Müezzin, Kur'an Kursu öğreticisi bütün din görevlilerinin her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek teşkil etmesi gerektiğini, kendi ailelerinde de ailevi sorunların yaşanmaması gerektiğini, varsa bu sorunun çözümü konusunda Kur'an ve Sünnetten oluşan öğüt ve nasihatlere müracaat etmelerinin önemli ve gerekli olduğunu ifade etti.

12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS) Sona Erdi