Coxbazar’da Budist çetelerin katliamından kaçan mazlumlar için Nevşehir Mahallesi’ni kuruyoruz.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan kampanyada Nevşehir hayırseverlerin katkısıyla binlerce kilometre ötede kurulan Nevşehir Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.

İHH Nevşehir Dernek Başkanı Baki Öncel, yaptığı açıklamada, Arakanlı Müslümanlar için kurulan mahallede cadde isimlerinin Nevşehir’in ilçelerinden oluşacağını belirtti.

Öncel, “Yıllardır zulmün merkezlerinden birisi haline gelmiş olan Arakan’da Müslümanlar tarif edilemez acı ve işkencelere tabii tutuluyor. Budist çeteler oradaki mazlumların evlerini yakıyor, insanları çocuk, yaşlı demeden katlediyor. Bizler de güvenli bölgelere kaçan Arakanlı mazlumların yalnız olmadıklarını göstermek için kampanya başlattı. Ve Cox Bazaar’a bambu evler yapıyoruz. Nevşehir’in adını mazlum beldelerde yaşatmaya devam ediyoruz.” dedi. yıllardır zulüm altında olan ve insanlık tarihinin en kötü işkenceleri ile karşı karşıya kalan Arakanlı Müslümanlar için kampanya düzenlendi.

Kampanya çerçevesinde, budist çeteler tarafından evleri yakılan Arakanlılar için güvenli bölgelere yöreye uygun bambu evler yapılacak.

Arakan’a Nevşehir Mahallesi Kuruluyor

Bambudan yapılacak evlerde, güneş enerji paneli, mutfak bölümü de bulunacak. Nevşehir Mahallesi adıyla düzenli bir yuvaya kavuşacak olan mazlumlar için aynı zamanda yaşam alanları da oluşturulacak.

Bir ev bedelinin sadece 650 Euro’ya malolduğu bölgede destek vermek isteyenler İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel’e ait 0535 932 7125 numaralı telefonu arayarak, çalışma hakkında ve bağış konusunda bilgi alabilecekler.

Kısa bir süre önce Nevşehir’den bir heyetle gidilerek inceleme yapılan bölgede mazlumlar, Nevşehir’den uzanacak yardım elini bekliyor.

Nevşehir Mahallesi, Ürgüp Caddesi, Avanos Caddesi ve dahası…Bir ev bedelinin sadece 650 euroya malolduğu Arakan’a dost eli Nevşehir’den uzanıyor.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

Sen de var mısın, bir ev de sen yap..!