Kapadokya Vakfı ile Almanya arasında imzalanan gençlik ve uzman değişimini içine alan protokol kapsamında Nevşehir’de bulunan Almanya’nın Saarbrücken kentinden gelen, psikolog, pedagog, sosyolog, dil ve kültür tercümanı ile gençlik çalışmaları yapan uzmanlardan oluşan heyet, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili olarak temas ve incelemeler de bulundu.

Nevşehir’de ‘Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele’ alanında etkin hizmetler yürüten Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay’dan il de yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi alıp soru cevap şeklinde görüş alış verişinde bulundular.



Daha sonra heyet Sağlık Müdürlüğü eğitim salonuna geçerek toplantıya katıldı. Toplantıya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öcal, Başkan Yardımcısı, Halk Sağlığı Uzmanı ve Psikologlar katıldı. Heyete toplantı salonunda kurumumuz psikologları tarafından ‘Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele’ konusunda müdürlüğümüz tarafından ilimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilişkin olarak sunum yapıldı. Daha sonra heyet üyeleri, gençlerde internet ve teknoloji bağımlılığı konusunda kendi ülkelerinde yürüttükleri faaliyetlere dair bilgiler verdi. Gençlerde bir maddeye/nesneye bağımlılık geliştirmede kültürel etkenlerin ne derecede etkili olabileceği üzerinde ülkelerdeki çocuk yetiştirme tarz ve tutumları paylaşılarak görüş alışverişinde bulunuldu. Davranışsal Bağımlılıklar konusunda verilen mücadelede yapılan faaliyetlere dair bilgilerin paylaşıldığı toplantı görüş ve öneriler alınarak sona erdi.

“Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde “Kumpanyada Curcuna” Adlı Tiyatro Oyunu İçin Biletler Kültür Merkezi’nde

.

.