Akbudak, Milli Eğitim Bakanlığınca 2018'den itibaren ülke genelinde tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kağıt ve kalem kullanımını, iş ve zaman kaybını, personel görevlendirmedeki zorlukları ve değerlendirmedeki aksaklıkları, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin düşmesini de sağlamak hedeflemiştir.

Belediye Başkanı Savran: “Nevşehir’imiz İçin Canla Başla Çalışacağız” Belediye Başkanı Savran: “Nevşehir’imiz İçin Canla Başla Çalışacağız”

Sürücü adaylarına yönelik yapılan sınavlarda Sınav sorularını elektronik ortamda yanıtlayacak adaylar, akıllı uygulama ile yanlış işaretleme ve sıra kaydırma, okunan soruların cevaplarının işaretlemeyi unutma kaygısından kurtulacaktır. Düzenlenen bu uygulama sayesinde ise adaylar, bitirilen teorik dersler sonrasında hemen sınav randevusu alarak sistemin belirlediği en kısa süre içerisinde sınava girebilecek, sınav bitiminde sonuçlarını çıkışta hemen öğrenebilmektedirler. E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer almaktadır. Ayrıca yabancı uyruklu adaylar içinde hazırlanan aynı sorulara ait Dil tercihleri mevcuttur.

Bu yıl içerisinde 81 ilde uygulanması planlanan salonlar MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, pilot uygulama olarak bazı illerde gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının, bu yılsonuna kadar 81 ilde yapılması sağlanacaktır. Yurt geneline yaygınlaştırılacak e-sınav salonlarında, yılda 4 milyon 298 bin 770 adayın sınava girmesi öngörülüyor. Adaylar, yeni uygulamayla elektronik ortamda görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacaktır. Yeni başlayan bu sınav sistemine göre önceki zamanlara oranla kural hataları daha aza indirgenmektedir. Adaylar daha fazla akılda kalan görsel sorular ile karşılaşmaktadır.

E_Sınav uygulanan sınav salonlarına göre dağılım Adana 2, Afyon 1, Ankara 3, Antalya 3, Balıkesir 1, Bolu 1, Bursa 1, Çorum 1, Denizli 2, Diyarbakır 1, Elazığ 1, Erzurum 1, Erzincan 1, Eskişehir 2, Gaziantep 1, Giresun 1, Hatay 1, Mersin 2İstanbul 2, İzmir 1, Kars 1, Kastamonu 1, Kayseri 2, Kırşehir 1, Kayseri 3, Kırşehir 1, Kocaeli 3, Konya 2, Kütahya 1, Malatya 1, Manisa 1, Kahramanmaraş 1, Mardin 1, Muş 1, Nevşehir 1, Ordu 2, Samsuna 1, Sivas 1, Tekirdağ 1, Trabzon 1, Şanlıurfa 1, Uşak 1, Van 1, Aksaray 1, Karaman 1, Kırıkkale 1, Karabük 1, Düzce 1 olmak üzere 67 salon ve 46 ilde şu an itibariyle sınav yapılmaktadır.

Murat Akbudak daha öncelerde ilimiz genelindeki sürücü adaylarının şehir dışındaki sınav salonlarını tercih ederken şimdilerde ise bir başka ilden gelen sürücü adayları ilimiz Nevşehir deki sınav salonlarını tercih etmektedirler dedi. İlimizdeki tüm sürücü kurslarının katkısı ile emniyet ve il milli eğitim müdürlüğü yetkililerine yardımcı olunarak sınav güvenliklerine çok dikkat ettiklerini, bir başkası adına sınava girmek isteyen JOKER lere asla taviz verilmeden çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Ayrıca;

Özbaşak Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Murat AKBUDAK, İlimiz Nevşehir’de 27.03.2018 tarihinde hizmete geçen, bu hususla alakalı emeğini esirgemeyen ve tüm çalışmaları sonuna kadar takip eden İl Milli eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR başta olmak üzere, il müdürlük çalışanlarına ve desteğini esirgemeyen bakanlık, federasyon ve konfederasyon yetkililerine teşekkür ederim dedi.