Geçtiğimiz yıllarda altyapı probleminden kaynaklı su kesintilerini en aza indirmek ve şehrin birçok bölgesinde 20-30 yıldır kullanılan asbestli boruları değiştirerek vatandaşları daha sağlıklı içme suyu ile buluşturmak için altyapıya milyonlarca lira yatırım yapan Nevşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın büyük önem verdiği ve stratejik plan çerçevesinde sürdürülen çalışmalarla birlikte Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) tarafından, 2000 Evler Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi ve 15 Temmuz Mahallesi’ndeki su depolarını besleyen ana isale hattı borularının değişimi gerçekleştirilecek.

18 Mayıs Pazartesi günü sabah saat 05.00’da başlayacak olan çalışma ile bu bölgelerdeki ana isale hatlarında kullanılan ve ekonomik ve kullanım ömrünü tamamlamış eski asbestli borular yerine yaklaşık 100 yıl kullanım ömrü olan düktil borular döşenecek.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı

Belediye ekiplerinin çalışması sırasında şehir merkezindeki mahallelere yaklaşık 24 saat süre ile su verilemeyecek.

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada: “Ana isale hattı değişimi için sabah saat 05.00’da başlayacak olan çalışmaların her ne kadar akşam saatlerinde tamamlanması planlanmakta ise de abone bağlantılarına suyun ulaşmasının zaman alacağından kesintinin 24 saat sürmesi öngörülmekte. Kesinti sırasında vatandaşların mağdur olmaması için önlem almaları gerekmekte olup, çalışmaların erken tamamlanması durumunda su belirtilen saatten önce verilebilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi.