İyi bir kariyer için olmazsa olmaz şeylerden bir iyi bir eğitimdir. Ancak ondan da öte bir şey vardır. Doğru işi seçmek. Ülkemiz koşullarında malesef bazı şeylerin farkına çok geç varıyoruz o yüzden sıkça etrafımızda şunları görüyoruz. Bir fizik mezununun başarılı bir oyuncu olması, bir avukatın şarkıcı olması, bir mimarın girişimci olması gibi.

Halbuki eğitim hayatımız devam ederken yeteneklerimize göre yönlendirilsek çok daha başarılı olma ve ülkemizi de daha başarılı bir yere taşıma şansımız olur. Tabiki eğitim sistemini tartışmayacağız ama buı konuda neler yapabiliriz onları tartışacağız. Öncelikle ne istediğinze karar vermelisiniz. İstemediğiniz birşey de başarılı olma şansınız düşüktür ve mutlu olma şansınız yoktur. Doğru şeye karar verdiğiniz bu noktada doğru eğitimi almak ve bu yönde çalışmalar sağlanarak tecrübe arttırmak son derece önemlidir. Sadece okul üniversite olarak değil başarılı kurslar, özel ekipler vb. Şeyler yani sınırları zorlayarak kendinizi geliştirmelisiniz. Ondan sonra kendinize bir hedef koyabilirsiniz. Hiçbir şey yapmadan ben şu olacağım, şuna ulaşacağım demek küçükken ne olacaksınız sorusuna verilen cevapla eş değerdir.

Bu yüzden iyi bir kariyer için önce donanımlı olmanız gerektiğini unutmayın. Sadece yeteneğiniz bile olsa onu geliştirmelisiniz. Çünkü herkesin gidebileceği bir nokta vardır. Herkes farklı noktalarda durabilir ama bir yerde duracaktır. İşte o noktadan sonra bazı gereksinimler vardır. Bunlarıda kendinizi geliştirerek o noktadan sonrasına gidebilirsiniz.