İşkolik Olmamak İçin Öneriler

İş hayatında bizi sıkıntıya sokabilecek bazı durumlar bulunur. Bunlardan en önemlilerinden birisi ise işkolik olmaktır. İşkolik olmak hem insan psikolojisi hem de insan hayatı için çok tehlikelidir. Öncelikle kısaca işkolik olmak nedir, bundan bahsedecek olursak; yaptığımız işe bağımlı olma, o iş dışında hiçbirşey yapmama ve her zaman o iş ile vakit geçirme demektir. Bunun en büyük sakıncaları hiçbir sosyal hayatınızın olmaması ve iş dışında hiçbirşey düşünmemeniz. Veya iş dışında birşey düşündüğünüzden utanacak duruma gelmenizdir. Bunları en baştan yaşamamak için işkolik olmamak gerekir. İşte dikkat etmeniz gerekenler.

Sosyal hayata önem verin. 

Sosyal hayat işkolik olmamak için çok önemlidir, özellikle iş çıkışından sonra arkadaşlarınızla görüşmek onlarla konuşmak yada en azından dışarıda aktiviteler yaparak iş dışında bir hayatınız olması önemlidir.

İşinizi sevin ama sakın tapmayın.

Eğer işinizi seviyorsanız gerçekten şanslısınız demektir. Malesef ülkemizde çalıştığı işi seven bireylerin oranı %20’den fazla değil. Ancak bu şansı fazla zorlamayın. İşinizi sevsenizde sakın tapınırcasına bu işten başka işiniz olmayacak veya sonsuza kadar bu işte çalışmak ister gibi davranmayın. Her zaman daha iyisi olacaktır.

Mesainiz bittiğinde işinizin de bittiğinin farkına varın.

Mesainiz bittiğinde artık iş ile ilgili tüm düşüncülerinizi bitirin. İşi düşünmeyi bırakın ve size kalan saatleri farklı alanlarda kullanın. Ayrıca işiniz bittiğinde kafanızı farklı konulara mutlaka yönlendirin.Bu adımlar sayesinde işkolik olmaktan kurtulabilir ve iş hayatınızda daha sağlıklı olabilirsiniz..