İş Hayatının Getirdiği Stresle Başa Çıkmak

Hayatımızın çok ciddi bir bölümü çalışmakla geçiyor. Bu yoğun çalışmanın getirdiği stres, baskı kimi zaman huzursuzluk bazen o kadar yıpratıcı ki oluyor ki hastalanıyor ya da vücudumuz daha erken yaşlanma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Ancak bazı şeyleri dikkate alarak, ve düzenli yaparak iş hayatının stresini alt edebilirsiniz.

Hobiniz Olsun

Sadece çalışmak olmamalı hayatınızda, mutlaka bir hobiniz olmalı. Ve bu hobiye de vakit ayırmalı ve vazgeçmemelisiniz. Sevdiğiniz bir şeye mutlaka vakit ayırın 3 dakika 5 dakika 10 dakika da olsa kafanızı dağıtacak ve dikkatinizi başka bir şeye yönlendirecek birşeyler yapın.

Düzenli Yürüyün

Spor yapmaya vakit bulamıyorum ya da spor salonlarında vakit geçirmeyi sevmiyorum deyip hiç spor yapmamayı alışkanlık haline getirin. En başta bu kalbinize zarar ve bunun da etkilerinde kendinizi daha yorgun hisseder, beyniniz daha çabuk yorulur. Düzenli yürüyün bazen 1 2 durak önce inin bazense 1 2 durak sonra binin ulaşım araçlarına bunu arada düzenli olarak mutlaka yapın.

Kendi Kendinizi Germeyin

Bu nasıl olacak, şunu nasıl yetiştireceğim gibi kuruntular yapıp durmayın. Bu sadece daha çok gerilmenize ve elinizin ayağınızın birbirine girmesini sağlar. Sakin olmalı ve ben bunu yapabilirim demelisiniz. Bunun için nefesiniz size yardımcı olacaktır. Düzenli nefes egzersileri yaparak kendinizi rahatlabilir, çalışmanıza konsrantre olabilirsiniz.