İş Dünyasında Başarısızlığın Nedenleri

İş hayatında başarı olmak gerçekten çok zordur. Çünkü iş dünyasında siz adımları iyi bir şekilde çıksanızda mutlaka sizi düşürmeye çalışacak, kötüleyecek kişiler bulunur. Ama bununla birlikte birçok yan faktörde başarınızı olumlu yada olumsuz etkileyebilir. Tabi bunu başarıya nasıl baktığınız ve başarıyı nasıl gördüğünüz de etkiler. Bazıları için gözümüzde küçük görebileceğimiz şeyler bazıları için başarısızlık olarak yorumlanabilir. Peki iş dünyasında başarısız olmamızı sağlayan faktörler nedir? Bunları bilerek başarıya doğru bir adım atmış olacağız.

Aşırı Özgüven

Belli bir ölçüde kendinize güvenmeniz çok büyük önem arz eder. Çünkü güven olmadan iş hayatı olamaz. Ancak aşırıya kaçan bir güven ise sizin başarısız olmanıza neden olur. Özellikle iş hayatında ben herşeyi yaparım, benden iyisi yoktur, en iyi benim tavırları pek sevilmediği gibi beklentileri aşırı yükseltmenizden dolayı her zaman başarısız damgası yiyebilirsiniz.

İş Hayatında İsteksizlik

Çalıştığınız işi sevmiyorsanız veya değer vermiyorsanız malesef bu işte de başarılı olmanız mümkün değildir. Sevmemenize rağmen aile baskıları yada başarı sevdanızdan dolayı yapacağını tüm çalışmalar malesef başarısızlık ile sonlanabilir. Çünkü sevmediğiniz bir işi yapmak size isteksizlik verecek, bazı işleri zorla yapabilecek olsanız da bir süre sonra yapamayacak duruma geleceksiniz. Bu da sizi başarısız olmaya itecektir.

Tembellik

Yaptığınız işte başarılı olmak için her zaman efor sarf etmeniz ve kendinizi en iyi ve en başarılı şekilde göstermeniz gerekir. Ancak siz bunların hiçbirini yapmayıp bir de neden ben terfi alamıyorum derseniz çok yanlış yerdesiniz demektir. Çünkü hiç efor sarfetmeden ulaşabileceğiniz tek mevki başarısızlıktır.