NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’deki tüm yetim, yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmek için çalışan İHH Nevşehir İYD, çalışmalarını sürdürüyor.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği, Nevşehir merkez, ilçe, belde ve köylerde yoksulların imdadına koşmaya Ramazan-ı Şerif’te de devam ediyor.

Korona virüs tedbirleri sürecinde il genelindeki ihtiyaç sahiplerine, gıda, hijyen ve nakdi yardım ulaştıran İHH, Ramazan ayının girmesiyle birlikte çalışmalarına yoğunluk verdi.

Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak gıda paketi, un torbası ile ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarını zenginleştirecek malzemeler dağıtan İHH ekipleri, çeşitli marketlere ait alışveriş çeklerini de mağdur insanlara ulaştırıyor.

Bir evin 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde, zeytinden, çaya, şekerden, sıvı yağ, salça ve peynire kadar geniş yelpaze ürün çeşidi bulunan yardım paketleri, yoksul vatandaşların evlerine elden teslim ediliyor.

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, İHH olarak yılın 12 ayı sürdürülen yardım çalışmalarına kriz dönemlerinde fazladan yoğunluk verildiğini belirterek, korona virüs ile mücadele sürecinde il genelindeki yüzlerce aileye yardım malzemesi ulaştırdıklarını belirtti.

Öncel, Ramazan-ı Şerif’in de başlamasıyla birlikte il merkezi, tüm ilçeler, belde ve köylerde İHH’ya başvuran veya daha önceden mağduriyeti tespit edilmiş olan ailelere gecikmeden yardım ulaştırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 

İHH ekiplerinin, “İyilik her zaman, her yerde” sloganıyla Nevşehirli vatandaşların yardımına koşmaya gece gündüz devam ettiklerini söyleyen Öncel, il genelindeki yardıma muhtaç, işinden çıkarılmış, iş yerini kapatmış, ücretsiz izne ayrılmış veya yetim çocukları bulunan çok sayıda aile olduğunu hatırlattı.

KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE… KAPADOKYA BALON VE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 5-13 AĞUSTOS’TA NEVŞEHİR’DE…

Kendilerine iletilen talepleri en kısa sürede karşılamaya çalıştıklarını aktaran Öncel, hayırseverleri İHH’nın yürüttüğü bu kampanyalara destek vermeye davet etti.

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Nevşehir İnsani Yardım Derneğinin bu çalışmalarına katkı sunmak isteyen hayırseverler 0535 932 7125 numaralı telefonla irtibat kurarak, bağış konusunda bilgi alabilir.