Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan hizmetle Resmi geçerliliği bulunan Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesini e-Devlet Kapısı’ndan alabilirsiniz.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; ülke nüfusunun yapısı, nitelikleri, nüfus hareketleri ve bunlardaki gelişmelere göre izlenecek politikalarınsaptanmasına yönelik çalışmaları ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde yapmak; belirlenecek esasların yürütülmesini sağlamak, nüfus hareketlerini izlemek ve değerlendirmek, Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminin uygulanmasına geçilen yerlerden başlamak üzere Türk vatandaşları ile Türkiyede nüfus kaydı tutulan yabancılara nüfus kütüklerinde bilgi alışverişini kolaylaştırmaya ve kamu kuruluşlarında tutulan kayıtlar arasında bağ oluşturmaya esas olacak bir numara sistemi geliştirmekle görevlidir. Bunların yanı sıra özel kanunlarla ve Bakanlıkça verilen diğer görevleri yürütür.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler

Adres Değişikliği Bildirimi

Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Doğrulama

Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama

Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Doğrulama

1 Sar ne kadar? 25 Eylül 2023 Suudi Arabistan Riyali kaç TL? 1 Sar ne kadar? 25 Eylül 2023 Suudi Arabistan Riyali kaç TL?

Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama

NVİ Adres Bilgilerim

Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama hizmetini kullanarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki nüfus kaydınızı sorgulayabilirsiniz.

  1. Bir takvim günü içerisinde en fazla 1 (bir) adet belge oluşturulabilir. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz.
  2. Oluşturulan belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce "Belgenin Kullanım" alanının seçiminde ve amaca göre düzenlenmesi gerekli alanların veri girişinde dikkatli olmalısınız.
  3. Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki "Barkod Numarası" ve "T.C. Kimlik Numaranızı" paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından "Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Doğrulama" hizmeti ile görüntülenebilecektir.
  4. Oluşturduğunuz "Nüfus Kayıt Örneği" Belgesi sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise kendinize en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne veya Alo199 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezi'ne başvurunuz.
  5. Oluşturulan "Nüfus Kayıt Örneği" Belgesi geçerlilik süresi buyunca evrak olarak doğrulanabilecektir. Geçerlilik süresi dolan "Nüfus Kayıt Örneği" Belgeleri sistemlerimizden silinecektir.