6736 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3'üncü, 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırılanların ise 1'inci taksit ödemeleri için son gün pazartesi. MTV ve gelir vergisinin ikinci taksiti ödemeleri ise 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.

6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit ödeme süresi, 7020 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 1. (peşin tercihlerde tamamı) taksit ödeme süresinin 31 Temmuz 2017 tarihinde sona erdiği belirtilerek, kanunun getirmiş olduğu imkanlardan yararlanılabilmesi için kanun kapsamında yapılandırılan borçların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesinin önem taşıdığı kaydedildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yoğunluğun azaltılabilmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı, borçları vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi "gib.gov.tr" adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödeme imkanı sunulduğu belirtildi. 

"MTV VE GELİR VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ"

Öte yandan, 1 Temmuz'da başlayan 2017 yılı MTV ile 2016 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri de pazartesi günü sona erecek.

Son güne kadar mükellefler söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapabilecek. Ödemeler GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, banka şubeleri ve ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

Ayrıca, Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebiliyor. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya "www.gib.gov.tr" ya da bankaların resmi internet adreslerinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

İstanbul Ankara hızlı tren bilet fiyatları ne kadar oldu? İstanbul Ankara hızlı tren bilet fiyatları ne kadar oldu?