1 Sar ne kadar? 25 Eylül 2023 Suudi Arabistan Riyali kaç TL? 1 Sar ne kadar? 25 Eylül 2023 Suudi Arabistan Riyali kaç TL?

Milli Piyango İdaresi’nce oynatılan ve en çok tercih edilen şans oyunu olan Sayısal Loto hakkında öğrenmek istediğiniz her şeyi haberimizde bulabilirsiniz. 1997 yılında TRT’de bir program olarak başlayan oyun, herkes tarafından sevilmektedir. Sayısal Lotoda en çok çıkan sayılar 2016 dönemsel istatistikler eşliğinde tutulmakta ve kurum tarafından da oyunla ilgilenen iştirakçilere duyurulmaktadır.

Sayısal Loto nasıl oynanır?
İdare tarafından 1’den 49’a kadar sayıların basılı olduğu kağıt üzerinde işaretlenen 6 adet farklı rakam yetkili bayilerin ellerindeki makineler aracılığıyla sisteme işlenir. Müşteri oynadığı her kolon için belirlenen tutarı bayiye ödeyerek oyuna katılmış olur. Çekiliş, içinde rakam toplarının yer aldığı özel çekiliş küresi kullanılarak tamamlanır. Çekilişler idare tarafından belirlenen gün ve saatte ilgili mekanlarda gerçekleştirilir. Her kuponda oynanan kolon üzerinde 3, 4, 5 ve 6 rakamı doğru tahmin etmiş olan oyunculara yine kurum tarafından belirlenen oranlarda ikramiye isabet etmiş olur. Sayısal Lotoda en çok çıkan sayılar 2016 belirlenmiş olsa da şans faktörünü dikkate alan oyuncular için Sayısal Loto kalemleri dahi üretilmiştir. İkramiyeler belirlenen sistem dahilinde ilgili bayiler ve Milli Piyango İdaresi tarafından yetkilendirilen adreslerden alınabilir. Sayısal Loto’da bugüne kadar yapılan çekilişler arasında en çok çıkan 6 rakamı şu şekilde sıralayabiliriz.

  • 21 rakamı 133 kez,
  • 18 rakamı 132 kez,
  • 38 rakamı 132 kez,
  • 36 rakamı 128 kez,
  • 1 rakamı 120 kez,
  • 16 rakamı 115 kez çıkarak en sık ikramiye kazandıran rakamlar arasına girmiştir.

İkramiyenin ödenmesi için gerekli görülen kurallara uymak zorunludur. Bu aşamada ikramiye kazandığını söyleyen müşterinin kuponunu temiz bir şekilde parayı almak için gittiği adrese teslim etmesi zorunludur. Sistem tarafından kabul edilmeyen, yırtılmış, ıslanmış ve okunmayan kuponlara para ödemesi hiçbir suretle yapılamaz. Çekiliş tarihinin üzerinden 1 yıl geçmiş olan kuponlara ise ödeme yapılmamaktadır. Bir yıl boyunca parasını almayan iştirakçiler bu süre sonunda hiçbir hak iddia edemezler.
Sayılar üzerine çok düşünen ve istatistikleri sıkı bir şekilde takip eden oyuncular dönem dönem şanslarının da yardımıyla rakamları tutturarak ikramiye almaya hak kazanırlar.
Sayısal Loto hangi günler çekilir?
Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan çekilişler cumartesi günleri neticeye ulaşır ve saat 21.30’dan sonra müşterilere online olarak duyurulur. Sayısal lotoda en çok çıkan sayılar 2016 ile ilgili haberler her zaman ilgi görmüş ve iştirakçiler tarafından takip edilmiştir. Oyun esnasında bu rakamları dikkate alan kişiler şanslarını denerler. Aynı rakamların üst üste yapılacak çekilişlerde de geçerli olmasını isteyenler kupon yatırma esnasında bu seçeneği işaretleyerek ilgili kişiye bilgi verirler. Belli dönemlerde devir yapan Sayısal Loto bu süre boyunca çok büyük ilgi görür. Bayiler önünde oluşan kuyruklardan da anlaşılacağı üzere Sayısal Loto halkımız tarafından severek oynanan bir oyundur.