Online olarak oynanan On Numara şanslı sayılar için dikkat edilecekler için yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. On Numara son derece basit oynanabilen ve keyifli bir sayısal oyundur. Oyun kuponunda yer alan sayılar 1 ila 80 arasındadır. Çekilişle belirlenen 22 farklı numaradan 10, 9, 8, 7 ve son olarak da 6 numarayı doğu tahmin eden şanslı oyuncular belirlenen oranlarda ikramiyeye hak kazanmaktadır.

On Numara oynamanın kuralları nelerdir?

Oyuna katılmak isteyenler her kolonda on numara işaretleyerek haftanın şanslı sayılarını bulmaya çalışırlar. İstenen sayıda kolon ile oyuna katılmak mümkündür. On numara şanslı sayılar için yapılan çekilişler sadece pazartesi günleri sonuçlanmaktadır. Çoklu çekiliş hakkını kullanmak isteyen oyuncular bu tercihlerini işaretleyerek güvendikleri sayıları istedikleri kadar tekrar edebilirler. Sen-seç seçeneği ile oyuna dâhil olmak isteyenler rakam tercihlerini bilgisayara bırakarak şanslarını denemek isteyebilirler. Akşam saatlerinde çekiliş sonuçları belli olan oyun basit kuralları ile herkes tarafından ilgi görmektedir. Pek çok hayal sahibi oyununu büyük bir dikkat ve istekle oynar ve sonucu bekler. Şans oyunları ile toplum beklentileri üzerinde kurulan önemli bağ belli özel dönemlerde daha da artmaktadır. İnsanların kısa yoldan zengin olma ve hayallerini gerçekleştirebilme özlemi şans oyunlarında kendini denem isteği oluşturmaktadır. Oyunu oynayan kişiye kısa süreli rahatlama ve hayal kurma şansı veren oyunlar gerçekleşmiş örnekler ile beklentilerin yüksek tutulmasına olanak sağlamaktadır. Özel gün ve gecelerde halkın büyük kısmının iştirak ettiği oyun ve çekilişler sosyal bir birliktelik sağlaması açısından da dikkate değer bir durum oluşturmaktadır.

On numara şanslı sayılar oyununa ilgi gösterenler arasında yapılan araştırmalara bakıldığında;

Erkeklerin kadınlara oranla,

Bekârların evlilere oranla,

Çalışmayanların çalışanlara oranla ve

Bye Bye Happiness - Organize İşler - YouTube'dan dinle Bye Bye Happiness - Organize İşler - YouTube'dan dinle

Gençlerin yaşlılara oranla daha sık oyun oynadığı tespit edilmiştir.

On numara oyununda kimler ikramiyeye hak kazanır?

On numara oyununun en büyük özelliği, çekilişte çıkan rakamların hiçbirini tahmin edemeyenlerin de ödüle hak kazanıyor olmasıdır. Hiçbir numarayı doğru tahmin edemeyenler ve 6 ve 7 bilenler ikramiyelerini bayilerden alabilirken, 8 ve 9 bilenler ikramiyelerini Milli Piyango İdaresi Şubelerinden ve 10 bilenler ise MPİ Genel Müdürlüklerinden almaktadır. On numara şanslı sayılar oyununda dağıtılacak olan ikramiye ilgili haftanın hasılatı dikkate alınarak paylaştırılır. Genel kural çerçevesinde 18 yaşından küçüklerin katılamayacağı oyunda çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde alınmayan haklar kaybedilir.  Milli Piyango İdaresi tarafından açıklanan istatistik sonuçlarına göre On Numara oyununda tam 222 kez isabet gören 35 sayısı, 213 kez isabet gören 69 sayısı ve 212 kez isabet gören 62 sayısı en şanslı sayılardır.