On Numara oyununda, kolonlar bulunur. Bu kolonlarda 1-80 arasında sayılar yer alır. Her bir oyuncunun yapması gereken bu sayılar içerisinde 10 adet sayıyı işaretlemesidir. İşaretleme yapıldıktan sonra, Pazartesi günü yapılan düzenli çekilişlerde toplar belirlenir. Yapılan çekilişte 22 top belirlenir ve bu top içerisinde eğer kolon içerisinde sizin işaretlediğiniz 10 adet sayı var ise, kurallara göre ikramiye kazanılmaktadır. İşaretlenen 10 adet sayının en az 6'dan başlayarak 7-8-9 ve 10 sayının doğru olarak bilinmesi gerekmektedir. Ya da hiçbir sayı bilinmezse bile ikramiye kazanılabilmektedir. Oyunun mantığı sistematik olarak bu düzen üzerine kurulmuştur. Çekiliş ile belirlenen 22 adet sayı üzerinden, sizin işaretlediğiniz 10 sayı eğer varsa, ikramiye kazanılmış olmaktadır. Fakat 1-2-3-4 ya da 5 bilenler, ikramiye ödülü alamazlar. Mutlaka en az 6 bilenden 10 bilene kadar sayıların tutması gerekmektedir. Hiçbir sayıyı tutturamazsanız da ikramiye alabilirsiniz.

Her Pazartesi ikramiye çekilişi yapılır. Sayılar belirlenir ve kazanan belirlenir. Eğer bir grup üzerinde hiç bilen çıkmazsa, tutar bir üst gruba eklenir ve ikramiye daha da fazla katlanır. Buna ek olarak, 10 bilen kişi hiç çıkmazsa, ikramiye tutarı diğer ikramiye ile birleştirilerek, ikramiye sahibine verilmektedir.

İkramiyeler ise, sayıları bilme durumuna ve tutarına göre ayarlanmıştır. Böylece bayilerden ve Milli Piyango İdaresi şubelerine girerek, kazanılan ikramiyeler alınabilmektedir. Bunun için, hiç sayı bilemeyenler ya da 6 ve 7 bilenler, bayilere gitmelidirler. 8 ve 9 bilenler, MPİ ve bayilere giderek ikramiyelerini alabilirler. Son olarak 10 bilenler, MPİ Genel Müdürlüğüne giderek, büyük ikramiyenin sahibi olabilmektedir. İkramiyelerinin her birinin düzeni bulunmaktadır ve 1 yıl içerisinde mutlaka kazanılan ikramiyelerin alınması gerekmektedir.

Aynı zamanda On Numara'dan elde edilen gelirler, sosyal hizmetler ve savunma sanayisi dahil birçok kuruma bağış olarak verilmektedir. Bu Milli Piyango İdaresinin tüm oyunları için geçerli olan bir durumdur. 

Salı günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer? Salı günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer?