İyi bir yönetici olmanın temel kuralı iyi bir iş idresinden geçer. Ekip ile uyum, kordinasyon, zaman kullanımı, yönetimle ilişkiler, müşteri değerlendirmeleri vb. Konularda ne kadar iyi ve uyumlu bir bağ oluşturulursa o kadar başarıya ulaşmak mümkündür.

Ekip Yönetimi

İlişkilerinizi iyi kurarsanız bir insandan alabileceğinizin maksimum seviyede verim alırsınız. Ancak sıradan ya da gereksiz sert bir tutum sergilerseniz olması gerekeni belki de az kalite de almanız mümkündür. Ekibinizle iyi bir ilişki kurun. Yeri geldiğinde sınırlarınızı elbette çizin ama yer geldiğinde motive etmesini ve takdir etmesini de unutmayın.

Yönetim

Yönetim içinde herşey vardır. Yukarıda biraz açtık demek ki siz her şeyle uğraşmak durumundasınız ve bunu ustaca yapıp kalitenizi arttırmalısınız. Eğer bunu iyi yapamazsanız sinirleriniz bozulur ve gereksiz patlamalara sıradan bir yönetici olursunuz. Artık saatli bir bomba gibi gezer bugün kime çatsam modunda olursunuz. İstemeseniz bile yaşadığınız gerilim ve hesap verme baskısı yüzünden bu durumu yaşarsınız.

Bu duruma izin vermemek tamamen sizin elinizdedir. Doğru bir şekilde sakin, kontrollü ama ipleri de gevşetmeyen akıl dolu bir yönetim ile sorunları çözer. Ve her durumu kontrol altına tutabilirsiniz. Aksi bir durum olduğunda ise sinirleriniz daha kuvvetli olacağından daha toleranslı ve anlayışlı olarak karşıya güven verip hızlıca bu durumu aşabilirsiniz. İyi bir yönetim için iyi bir insan olmak ve akıldan beslenmek yeterlidir.