Ekip Yönetimi İçin Tavsiyeler

Ekibinizi kurdunuz ve işe koyuldunuz peki ya sonrası? Her gün farklı bir gelişme ve iş akışı ile birçok şey yaşayacaksınız ve lider olarak tepkileriniz ve kararlarınız ekibin motivasyonunu doğrudan etkileyecektir. Eğer ekibinizi iyi ve doğru bir şekilde kontrol edebilirseniz alacağınız verim maksimum olur. Bunun için öncelikle işe hakim olmalı ve görev verdiğiniz kişinin iş performansını tam olarak ölçebilecek bir seviyede olmalısınız. Bu sayede başarı, takdir gibi önemli motivasyon konularında karşıdakinin hakkını vererek onun daha fazla sorumluluk almasını sağlayabilirsiniz.

Gereksiz çıkış ve baskı kurmaktan kaçınmalısınız. Bunun faydası olmaz aksine iş yapılmak için yapılır. Ve zamanla kısır döngüye dönüşür. Böyle bir yaklaşım işinizin büyüme oranını doğrudan etkiler. Çünkü diğer çalışanlarınız da bu durumdan etkilenir, psikolojik olarak. Buna izin vermemek için tek yapmanız gereken duygularınız ile işinizi ayrıştırmak ve daima akıl yoluyla işinizi yönetmek. Anlayışlı ve sabırlı olarak karşıya güven vermeniz son derece önemlidir.

Ekibinizi motive edecek sürprizler yapın. Kimi zaman bu bir akşam yemeği olabilir, kimi zamansa bir etkinlik bunları gereksiz masraf olarak değil, geleceğe yatırım olarak değerlendirin. Morali yüksek bir takım her zaman daha üretken olur. Böylelikle bir fikri bambaşka bir fikre dönüşecek yolu hazırlamış olursunuz. Bu da size deyim yerindeyse, yol su elektrik olarak geri döner.