NEVŞEHİR(MHA) Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp, 26 Mayıs Salı günü sona erecek olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresince tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdürecek olanların mutlaka Ziraat Odası Başkanlığına müracaat ederek çiftçilik belgelerini almaları gerektiğine dikkat çekti.

Çalışkaner, "Değerli çiftçilerimiz ve Nevşehirliler. Son dönemlerde yaşanan Korona virüs salgını nedeniyle zor zamanlar geçirmekteyiz. Salgın nedeniyle Cumhurbaşkanlığımızın aldığı Ramazan bayramı süresince tüm ülke genelindeki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde tıpkı sağlık çalışanlarımız gibi özverili ve fadakar çalışmalarıyla çiftçilerimizde tarlalarında, bağlarında, bahçelerinde, mandıralarında, ahırlarında ve otlaklarında üretime yönelik çalışmalarını devam ettireceklerdir. Vefakar ve Cefakar çiftçilerimiz bizler evlerimizde kaldığımız bu günlerde de tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdüreceklerdir. Bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı günlerde tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdürmek zorunda olan Çiftçilerimizin Ziraat Odamıza gelerek Çiftçilik belgesi almak durumundadırlar. Bu arada bir açıklamada yapmak gerekiyor. Ziraat odamıza üye olan çiftçilerimizin son 5 yıllık aidatlarını da ödemeleri gerekmektedir. Yeni kayıt yaptıracak olan çiftçilerimizin de odamıza gelerek kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Mücbir sebeplerden dolayı odamıza kayıtlı olan çiftçilerimizin yaşanan bu süreçten olumsuz etkilenmemeleri en büyük arzumuzdur. Her zaman ve her koşulda çiftçilerimizin yanında olmayı hedefleyen Nevşehir Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin mübarek ramazan bayramını da şimdiden kutluyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Savran: “Nevşehir’imiz İçin Canla Başla Çalışacağız” Belediye Başkanı Savran: “Nevşehir’imiz İçin Canla Başla Çalışacağız”