Ajda Pekkan Kaç Yaşında? İşte ayrıntılı biyografisi Ajda Pekkan Kaç Yaşında? İşte ayrıntılı biyografisi
Abdullah Erin 1969 yılında Mardin’de doğdu.

1986 yılında mezun olduğu Midyat lisesini ve ardından girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü dönem ikincisi olarak bitirdi.
 
1991 yılında girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleğine intisap etti. 1991-1993 yıllarını kapsayan kaymakam adaylığı stajını, 62 kişiden oluşan dönemin ikincisi olarak tamamlayarak kuraya girmeden seçtiği Burdur ili Tefenni ilçesinde asil Kaymakamlık görevine başladı. Söz konusu dönemin bir yılını İngiltere’de Bournemouth ve Salisbury şehirlerindeki üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışmalar yaparak geçirdi.
 
Sırasıyla Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamı,  Doğanşar Kaymakamı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı(Habur Mülki İdare Amiri), görevlerinde bulunduktan sonra 2001 yılında tekrar girdiği yabancı dil sınavından aldığı başarılı sonuç üzerine Bakanlık tarafından Yüksek Lisans yapmak üzere İngiltere’ye gönderilmeye hak kazanan 10 mülki idare amiri arasında yer almaya hak kazandı. İngiltere Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yaptığı yüksek lisansını çok az sayıda kişinin alabildiği  ‘ÜSTÜN BAŞARILI’ derece ile bitirmeyi başardı.


 
İngiltere dönüşü; Ermenek Kaymakamlığı, Taşköprü Kaymakamlığı ve  Cizre Kaymakamlığı yapan Abdullah ERİN, 2005 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği sınavını kazandı ve 2005- 2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptı.
 
2009 yılı Temmuz ayında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atandı. Kurucu Genel Sekreter olarak kısa sürede kuruluş ve kurumsallaşma çalışmalarını ve dört ilde teşkilatlanmasını tamamladığı Ajans’ın saygın bir yer edinmesini, bu süreçte bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamaya dönük ulusal ve uluslar arası mali destek programlarının başarıyla uygulanmasını ve bölgeyle ilgili çok sayıda stratejik rapor ve çalışmanın yapılmasını sağladı.
 
Halen Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini yürütmekte olan ERİN,  sosyal ve ekonomik politikalar, kamu yönetiminin yeniden yapılanması, insan hakları, kalkınma, yoksulluk, planlama gibi bir çok alanlarda özel kurs ve seminerler aldı.
 
İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi ileri seviyede, Farsça ve Süryaniceyi de orta düzeyde bilen ERİN evli ve 3 çocuk babasıdır.