Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan kimdir? Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan kimdir?
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başlamıştır. Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, Türkiye ekonomisinin zorlu bir sınavdan geçtiği 2001 krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını başarıyla yönetmiş, 2007 yılında yaklaşık 1 milyar Dolar talep ile 200 milyon Dolarlık Türkiye’deki ilk holding Euro Bond ihraç sürecini yönetmiş, 2008 yılında  FAVÖK değerinin 34 katı satış bedeli ile Türkiye’deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirmiş, 2007-2008 yıllarında Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar Dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulunmuştur.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi’nde yazar olarak görev aldı. Birçok sivil toplum kuruluşunda üstlendiği çeşitli görevlerin yanında, Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finansman alanında dersler verdi.

New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business’ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” üzerine hazırladığı tezle tamamlamıştır.

25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK üyesi seçilen Albayrak, 64. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev almıştır.
Albayrak, evli ve iki çocuk babasıdır.