TCMB Başkan Yardımcısı Olarak Atanan Hatice Karahan Kimdir? TCMB Başkan Yardımcısı Olarak Atanan Hatice Karahan Kimdir?
1968 yılında Sarıkamış’ta doğdu. İlk ve orta öğretimini 1985 yılında Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun olduktan sonra, 1993 yılına kadar avukatlık ve hâkimlik stajlarını tamamladı. Sırasıyla; Alaplı, Hilvan ve Zara Cumhuriyet Savcılığı görevlerini yürüttü.



Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim dalında “Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Sorumlulukları ve İbranın Sorumluluk Davalarına Etkisi” isimli teziyle yüksek lisans çalışmasını, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim dalında “Mülkiyet Hakkı, Güvencesi ve Korunması” isimli teziyle doktora çalışmasını tamamladı.
9.1.2001 – 25.2.2010 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Raportörü olarak görev yaptı. 26.2.2010 tarihinden itibaren Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Altan, 29.03.2010 tarihinde Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi.
Türkiye Adalet Akademisinde Anayasa Hukuku ve Anayasa Yargısı, Anayasa Yargısında İtiraz Yolu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarında Mülkiyet Hakkı konularında seminerler vermiştir.
Anayasa yargısı ve özel hukuk alanlarında yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.
Anayasa Mahkemesinin 26.10.2011 günlü toplantısında, açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçilmiştir.
26.10.2011-26.10.2015 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olarak görev yapmıştır.
Evli olup, Eren ve Emir isminde iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

----

Aralarında Anayasa Mahkemesi Üyeleri Alparslan Altan, Erdal Tercan,HSYK üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık ile Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin de bulunduğu 113 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi tutuklandı.