Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması amacıyla başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne katkılarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, vatandaşların kağıt, plastik ve cam materyaller ile evsel atıklarını farklı bölmelere atabilecekleri yeni dönüşüm konteynerlerini mahallelere yerleştirmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe olarak alınan mavi ve gri renkteki 300 yeni geri dönüşüm konteynerinin tespit edilen noktalara yerleştirilmesi çalışmalarına AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar ile birlikte katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, önümüzdeki aylarda sayıları daha da arttırılacak olan konteynerlerden mavi renkte olanına plastik, cam gibi ambalaj atıklarının gri olanına ise evsel atıkların atılacağını kaydetti.

Daha önce de şehrin çeşitli mahallelerine 150 adet geri dönüşüm konteynerleri yerleştirildiğini hatırlatan Arı, “Şehrimizi ve ülkemizi geleceğe yaşanabilir bir ortam oluşturarak taşımak adına geri dönüşüme büyük önem veriyor ve Nevşehir Belediyesi olarak ülkemizde ve tüm dünyada gerçekleştirilen sıfır atık projesine her türlü desteği veriyoruz. Mahallelerimize yerleştirdiğimiz geri dönüşüm konteynerleri ile atıkların kaynağında ayrıştırılmasını sağlayarak insanımıza ve şehrimize önemli bir hizmeti sunmuş olacağız” dedi.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'ne 9 günde 1 milyonu aşkın kişi katıldı