AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekâtında PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin bertaraf edilmesine yönelik kararlı ve çok başarılı bir mücadele sürdürdüğünü belirtti.

Yanar, harekatın başladığı günden bu yana yaklaşık 250 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bir çok köyün ise güvenli bölge olarak temizlediğini dile getirdi.

Barış Pınarı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu için taziye dileklerini de ileten Yanar; “Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden operasyonda şehit düşen Kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Yakınlarının, ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin hedefi, Ülkemizde ve sınırlarımızda terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek olduğunu ifade eden Yanar, şunları kaydetti;

“Ülkemiz ve Hükümetimiz terör karşıtı politikalarında en başından beri samimi ve kararlıdır. Bizim için önemli meselelerden birisi de o bölgenin yeniden Suriyeli vatandaşlar için güvenli bölge haline getirilmesidir. Bu harekat ile Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha bu harekatta geri adım atmayarak göstermiş bulunmaktayız. Kimlerin ne hesabı olursa olsun, Allah'ın adaletinden, Türk milletinin kararlı iradesinden ve kahraman ordumuzun varlığından gayrısına güvenimiz yoktur. Bölgedeki sivil halkın Türkiye'ye güveni tamdır. Bizim asıl mücadelemiz, ülkemizi ve bölge güvenliğini tehdit eden teröristlere karşıdır. PKK, PYD, YPG, DEAŞ terör örgütüdür ve bunların hepsi, bizim düşmanımızdır. Bunlar sadece Türkiye'nin, Türklerin düşmanı değil, Kürtlerin de o bölgede yaşayanların da düşmanıdır. Bizim geçmişimiz, bugünümüz beraber, inşallah yarınımız da beraber olacaktır. Kahraman Mehmetçiklerimize bir kez daha bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum; Allah yar ve yardımcıları olsun, dualarımız onlarla.”

Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı