Yatırımların çeşitlendirilmesi neden önemlidir? Yatırımların çeşitlendirilmesi neden önemlidir?
Ancak BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu bir çatı altında birleştirilince artık bu işlem için Sosyal Güvenlik Kurumuna veya da illerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerine gitmek gerekti. Teknolojinin ilerlemesi, internetin yaygınlaşması ve son uygulamalar ile artık bu kurumlara da gitmeye gerek kalmadı. İnternet artık bu sorunu da çözüme bağladı.
  • Hizmet dökümü almak için önce bilgisayarın başına geçmeniz gerekmektedir.
  • Daha sonra da internete girerek ya Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasından ya da E Devlet sitesinden sorgulama için giriş yapıyoruz.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden giriş yapıyorsak TC Kimlik Numarası ile birlikte istenen bilgileri girmek gerekmektedir. E Devlet sitesinde ise şifre ile TC Kimlik Numarası yetmektedir.
  • İstenen bilgiler girildikten sonra yapılması gereken sadece butona basmak olacaktır.
E Devlet Sisteminden Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?
Tüm bunlar yapıldığında artık hizmet dökümünü almak çok kolay hale gelmektedir.
E Devlet sistemi ile sorgulama yapmak için önce PTT şubelerinden birisinde şifre alınması gerekmektedir. Daha sonra internetten sorgulama için E Devlet sitesine girilir. Daha sonra da PTT şubesinden aldığımız şifre ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yapıp Ssk Tc No İle Sorgulama Hizmet Dökümü sorgulamasını başlatabiliriz.
Sosyal Sigortalar Kurumu Sitesinden Hizmet Dökümü Nasıl Sorgulanır?
Ssk Tc No İle Sorgulama Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu sitesine girilerek istenen bilgiler doldurularak sorgulanabilir. Bu durumda bu sitede istenen bilgiler ise şunlardır. İsim ve Soyisim, TC Kimlik Numarası, doğum yeri, doğum yılı ve Nüfus Cüzdanlarının arka yüzünde bulunan cilt numarası bölümleri eksiksiz doldurularak hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir.
Bu sorgulama yapıldıktan sonra karşımıza çıkan hizmet dökümünden kaç yıldır çalıştığımızı, işe ne zaman başladığımızı, prim gün sayımızın ne kadar olduğunu öğrenebiliriz. Bu işlem artık internet yoluyla çok kolay hale gelmiştir. Daha önceleri kurumda büro, büro gezerek toplatılabilen gün sayısı, şimdi iki, üç dakikalık bir işlemle karşımıza çıkabilmektedir. Böylece biz de emekliliğimize ne kadar kaldığını, kaç sene daha çalışacağımızı ve prim gün sayımızın ne kadar olduğunu öğrenebiliriz. Hatta ne kadar prim gün sayısı daha yatırmamız gerektiği de bu hizmet dökümünde görünür. Bu sayede hem meraktan kurtuluruz, hem de bu belge isteniyorsa çıktısını alabiliriz.