Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden SSK sorgulama hizmet dökümü şifresiz bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde hizmet almasını sağlamak amacıyla 2011 yılında E-SGM uygulamasını oluşturdu. Bu uygulama sayesinde tüm kullanıcılar hızlı bir şekilde hizmet dökümü sorgulama işlemi yapabilirler.

Şifresiz Hizmet Dökümü İçin Neler Yapılması Gereklidir?

SSK sorgulama hizmet dökümü şifresiz bir şekilde yapılabilmesi için sizden hiç kimsenin bilemeyeceği bazı önemli bilgileri ister. Bu bilgileri şöyle sıralayalım:

  • T. C. Kimlik No: 11 haneli vatandaşlık numaranızı girmeniz gerekmektedir.
  • Cilt No: Nüfus cüzdanının arka tarafındaki kayıtlı olduğu kısmındaki 4 ya da 5 haneli rakamlardır.
  • Doğum Tarihi: Gün, ay, yıl sıralaması ile girmeniz gerekmektedir.
  • Nüfusa kayıtlı olduğu il: Kütüğünüzün kayıtlı olduğu ili yazmanız gerekmektedir.
  • Güvenlik kodu: Sayfada anlık verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu bilgiler ile E-SGM uygulamasına güvenle girebilirsiniz. Hızlı bir şekilde hizmet dökümü alabilirsiniz.

Şifresiz SSK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Alanında uzman avukatlarla Özkök hukuk hizmetinizde Alanında uzman avukatlarla Özkök hukuk hizmetinizde

Sosyal Güvenlik Kurumu çatışı altında toplanan tüm sigortalılar 4A Hizmet Dökümü ile SGK hizmet belgelerine ulaşabilirler. Üyelik gerekmediği için SSK sorgulama hizmet dökümü şifresiz bir şekilde yapılmak isteniyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun ana sayfasına gitmeniz gerekiyor. Bu uygulamayı kullanmadan önce SSK hizmet dökümünüzü sorgulayabilmek için E-Devlet sistemindeki gibi bir şifre almanıza gerek kalmamaktadır. Bu yeni uygulama sayesinde sosyal güvenlik kurumu bilgileriyle hizmet dökümü almak için sizden kişisel bilgiler isteniyor. Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sayfasında bulunan E- SGM uygulamasına gitmeniz gerekiyor. Açılan bölümde SGK Hizmet dökümünü seçerek giriş sayfasına ulaşıyorsunuz. Buradan T.C. kimlik numarası, cilt numarası, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olduğunuz bilgileri istenmektedir. İstenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra en alt kısımda yer alan anlık oluşturulmuş olan güvenlik kodunu da doğru bir şekilde eksiksizce yazdıktan sonra sorgula butonuna basıyoruz. Ve bu sayede sisteme şifresiz bir şekilde giriş yapmış oluyoruz. Açılan sayfada hizmet bilgisi bölümünü seçerek istediğimiz 4 A hizmet dökümü belgesine ulaşıyoruz.2014 yılında SGK alanında yeni gelişmelerden dolayı şuanda E-SGM uygulaması bakım aşamasındadır. Bu yüzden geçici olarak şifresiz hizmet dökümü işlemi yapılamamaktadır. SSK yani 4 A hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için PTT şubelerinde 3 TL karşılında sadece sizin için oluşturulmuş e- Devlet kapısı şifrenizi almanız gerekmektedir.