AFAD- Sellere Karşı Alınması Gereken Genel Önlemler Nelerdir? AFAD- Sellere Karşı Alınması Gereken Genel Önlemler Nelerdir?
Bunun yanında e-SGM sistemi üzerinden bu konuyla ilgili bazı aksaklıklar yaşandığından hizmet dökümü ile birlikte diğer sigorta işlemleri bir süreliğine yalnızca e-devlet üzerinden yapılacaktır.
SSK Sicil Numarası Nedir?
SSK sicil numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kuruma kayıtlı kişiler arasına girerek sigortasını yatırmaya başlayan kimselere verilen numaradır. Her bir sigortalı için ayrı ayrı düzenlenen SSK sicil numarası, sigorta ile ilgili işlemlerin halledilebilmesi açısından hayati önem taşımaktadır. Ssk Sicil No ile Ssk Hizmet Dökümü Sorgulaması yapılabilir; ne kadar prim ödendiği veya ne zaman emekli olunacağı gibi konularda bilgi sahibi olunabilir.
SSK Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Sorgulanır?
SSK hizmet dökümü sigortalıların, sigortalı oldukları günden bu yana yapmış oldukları bütün faaliyetleri tarih sırasına göre gösteren çok önemli bir belgedir. SSK hizmet dökümü belgesi ile ne zaman işe başladığınızı, çalıştığınız işlere hangi tarihlerde giriş çıkış yaptığınızı, adınıza ne kadar sigorta primi yatırıldığını ve ne zaman emekli olabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Peki, Ssk Sicil No ile Ssk Hizmet Dökümü Sorgulaması hangi kanallardan, nasıl yapılabilmektedir?
Yukarıda da belirttiğimiz üzere SSK hizmet dökümü sorgulaması hiçbir devlet dairesine gitmeden, zaman kaybı yaşamadan e-devlet üzerinden zahmetsiz bir şekilde yapılabilmektedir. SSK hizmet sorgulaması yapabilmek için atılması gereken adımlar:
  • SSK hizmet sorgulaması yapabilmek için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Bunun için de artık her vatandaşta bulunması gereken e-devlet şifresi lazım olmakla birlikte; elektronik imza ve mobil imza da bu konuda iş görebilmektedir. E-devlet şifrenizi postanelerden 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. Kapalı bir zarf içinde verilen ve sadece sizin bilmeniz gereken şifreyi başkalarıyla paylaşmamanız sizin yararınıza olacaktır.
  • E-devlet şifresi edindikten sonra www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-devlet sistemine giriş yapılabilir. Ana sayfada yer alan giriş kısmına TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girdiğinizde otomatik olarak sisteme bağlanacaksınız.
  • Sisteme bağlantıyı sağladıktan sonra “Hizmetler” bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne tıklayarak SSK hizmet dökümünüze bir tıkla ulaşabilirsiniz.
Hizmet dökümüne ulaşmanın yanında SSK ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların ve çözülmesi gereken bütün sorunların cevabını orada bulabilirsiniz.