Ege'nin İncisinde Unutulmaz Bir Tatil İçin Yapmanız Gerekenler Ege'nin İncisinde Unutulmaz Bir Tatil İçin Yapmanız Gerekenler
Emekli olmanın haricinde çalışan kişiler hastalık veya ölüm gibi sebepler ile çalışamaz duruma geldiklerinde kendilerine veya çocuklarına belli başlı avantaj sağlanır. Sigorta primlerinin düzenli olarak her ay ödenmesi ile SSK’nın sağladığı bu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Bu sayede çalışamayacak bir yaşa ya da duruma geldiğinizde daha rahat bir yaşam sürmeniz sağlanmaktadır. Sigorta, prim ve bunun gibi birçok işleminizi e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir veya bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. E- devlet ile sağlanan SSK sorgulama işlemleri sayesinde herkes basit bir işlem ile gereken sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir ve dökümünü alabilir. E-devlet sistemi kullanımı kolay bir ara yüze sahip olduğundan kullanıcılar basit adımlar izleyerek E-devlet SSK prim sorgulama yapabilirler. E-devlet sisteminden ayrıca şunları yapabilirsiniz;
Bilgilendirme hizmetleri işlemleri
·         Entegre elektronik hizmetler işlemleri
·         Ödeme işlemleri 
·         Kurum ve kuruluşlara kısa yollar işlemleri
·         Kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı işlemleri
SSK Prim Sorgulama Yolları Nelerdir:
SSK prim sorgulama işleminin iki yolu mevcuttur. SSK prim Tc ile sorgulama yapabilir veya e-devlet kapısı sistemi üzerinden şifrenizi ve Tc kimlin numaranızı kullanarak yapabilirsiniz.
Şifresiz SSK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır: 
Ssk prim tc ile sorgulama yapmak istiyorsanız şifreye ihtiyacınız yoktur. SGK’nın sitesine girdikten sonra karşınıza bilgilerinizin girilmesi gereken ekran çıkacaktır. Uyruğunuzu ‘’Türkiye’’ olarak seçtikten sonra T.C kimlik numaranızı, nüfuz cüzdanınızda kayıtlı olduğunuz ili, kayıt sicil numaranızı ve doğum yılınızı girmeniz gerekmektedir.
Tüm bilgilerinizi doğru girdikten sonra güvenlik doğrulamasını tamamlayınız. Resimde gösterilen karakterleri doğrulama kısmına yazmanız yeterli olacaktır.
Güvenlik doğrulama aşamasını da tamamladıktan sonra ‘’Tamam’’ butonuna tıklayın.
Tüm bu adımları tamamladığınızda SSK prim sorgulama ekranı otomatik olarak karşınıza çıkacaktır. Böylece ssk prim Tc ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
E-devlet Sistemi Üzerinden SSK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır:
‘’www.turkiye.gov.tr’’ adresi üzerinden e-devlet şifreniz ile ssk prim sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun için siteye girdikten sonra kimlik doğrulama işlemi yapmanız yeterli olacaktır.
Kimlik doğrulama işlemini T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek tamamlayabilirsiniz.
Kimlik doğrulama işleminizi tamamladıktan sonra karşınıza çıkan sorgulama sekmesinden SSK seçeneğini tıkladığınızda prim sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.