Müze Kart 2023 Yılı Fiyatı Ne Kadar Oldu? Müze Kart 2023 Yılı Fiyatı Ne Kadar Oldu?
İnternet sayesinde de daha önceleri kurum ve kuruluşlara gidip, daha çok zaman ayırarak gerçekleştirilen hizmetlere artık elektronik ortamda ulaşılabiliyor. Bu da hem zaman kaybını ortadan kaldırıyor, hem de daha standart sonuçlar alınmasını sağlıyor. Yaşlandıkları zaman çalışamayacak olan insanlar emeklilik hakkına sahip olabilmek için, yoğun tempo ile çalıştıkları dönemlerde sigortalarının durumlarını bilme hakkına sahiptirler. Bu bilgiye sahip olabilmek için ise artık kurumlara gitmeden internet ortamında sadece birkaç dakika alan hizmetler tercih edilmektedir.
 
Prim Sorgulama
 
Sosyal Güvenlik Kurumu oldukça elektronik ortamda oldukça aktif bir hizmet potansiyeli oluşturmaktadır. İstenilen bilgi ve belgelere bu elektronik ortamda kolayca ulaşılabilmektedir. Son yıllarda vatandaşlara sunulan kolaylıkların tamamı E-devlet üzerinden E-hizmet olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da internet sitesi olan “sgk.gov.tr” de de belirtildiği gibi sigorta alanındaki online hizmetlerin tamamı E-devlet sistemi üzerine aktarılmıştır. Bu platformda oldukça kısa bir süre içinde Ssk Prim Sorgu işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
 
E-devlet Üzerinden Prim Sorgulama
 
Başbakanlık tarafından oluşturulan bir devlet portalı olan E-devlet sistemine “turkiye.gov.tr” adresinden erişim sağlanmaktadır. Bu sisteme giriş yapmak için ise bir E-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Artık bütün hzmetlerin bu dijital platformda kolaylıkla verildiğini düşünürsek; mutlaka bir E-devlet şifresine sahip olmanız size avantaj sağlayacaktır. Bir E-devlet şifreniz yoksa; size en yakın yerde bulunan PTT şubesine gidip, nüfus cüzdanınız ile birlikte E-devlet şifresi başvurusunu yapmalısınız. Bu başvuru işlemi esnasında PTT sizden 2 tl işlem ücreti talep etmektedir. Bu ücreti ödediğiniz takdirde çok kısa bir süre içinde adınıza özel olarak tanımlanmış E-evlet şifresine sahip olabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra devlet portalı olan E-devlet sistemine, şifrenizin bulunduğu kağıtta da yazılı olan “turkiye.gov.tr” adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu noktada kimlik bilgilerinizi doğrulamanızı isteyen sistemde “Kimlik Bilgilerimi Doğrula” butonuna tıklamalısınız. Daha sonra karşınıza çıkacak olan sayfada T.C kimlik numaranız ve E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra Ssk Prim Sorgu işlemi için şu adımları izlemelisiniz:
  • Ekranın sol üst tarafında yer alan E-hizmetler seçeneğine tıklayınız.
  • Karşınıza çıkacak olan sayfada alabileceğiniz tüm hizmetleri göreceksiniz. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu hizmetler kısmına geliniz.
  • Hizmetler kısmından ilgili prim sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.