Ege'nin İncisinde Unutulmaz Bir Tatil İçin Yapmanız Gerekenler Ege'nin İncisinde Unutulmaz Bir Tatil İçin Yapmanız Gerekenler
Hizmet dökümü içerisinde fazla bilgi barındıran bir sistemdir. Tamamen kişilere kolaylık sağlamak amacı ile tasarlanmıştır. Hizmet dökümünün takibini yapmanız hem sizin için hem de Sosyal Güvenlik Kurumuna daha az itiraz dilekçesi gideceği için onlara kolaylık sağlar. İtiraz dilekçelerinin en temel nedenleri arasında, emeklilik hakkında çıkan ufak pürüzlerdir. Bu itirazların geçerli sayılabilmesi için, takip sisteminin geliştirilmiş olması gerekir. Çok fazla vakit kaybı yaşayabilirsiniz. Hatta belki de erken müdahale edilmediği için sorunu çözmek imkansız hale gelecektir. Hizmet dökümünü aylık düzenli olarak sorgulamış olsaydınız, sorun yaşandığı ilk anda müdahale ederdiniz ve soruna anında çözüm bulunmasını sağlayabilirdiniz.
Hizmet dökümü emeklilik maaşınızın ne kadar olacağı, emekliliğinize ne kadar süre kaldığı, sizin geçmişe dönük ödemeleriniz, prim sayınızın doldurulmuş olması, hizmet yılınızın tamamlanmış olması, yaş sınırlarını tamamlamış olup olmadığınız, borcunuzun varlığı, borç ödemek için sağlanan kolaylıklar, borcunuz yoksa emekliliğin size neler getireceği gibi birçok bilgiyi kapsamaktadır. Tasarlanan bu uygulama sayesinde, sigortaya dahil tüm geçmişinizi ve hatta geleceğinizi sorgulama şansını elde edersiniz. Böylece sorunların yaşanmasına engel olabilirsiniz. Hizmet dökümünü kontrol etmeniz demek, geleceğinizi garanti altına almak demektir.
Hizmet Sorgulama Yöntemleri
  • SSK no ile SSK hizmet dökümü sorgulama imkanınız vardır. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğüne gittiğiniz zaman,  SSK numaranızı vererek hakkınızdaki tüm bilgiye ulaşabilir ve hizmet dökümü çıktısı alabilirsiniz. Fakat bu yöntem size vakit kaybettireceği için tercih edilmemektedir.
  • İnternet üzerinden hizmet dökümü sorgulama işlemi yapılmasının iki yolundan biri TC kimlik numaranız ve kimlik bilgilerinizle giriş yapmanızdı. Fakat bu sistemin güvenli olmadığı düşünüldüğü zaman erişime kapatıldı. Sizin için daha güvenli ve daha kolay olan diğer sistem tek yöntem olarak bırakıldı.
  • Sisteme erişim sağlanmasının en kolay yöntemlerinden biri E-Devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile giriş yapılan yöntemdir. Bu yöntem güvenli bir düzene sahiptir. Sisteme girdikten sonra dahil olduğunuz sigorta uygulamasını işaretlemeniz, bilgi almanız için yeterli olacaktır.
E-Devlet Şifresi Almak İçin
  • SSK no ile SSK hizmet dökümü sorgulamak için müdürlüklere gitmek uzun geliyorsa, PTT şubelerine giderek E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.
  • Şahsen ve kimliğinizle başvuru yapmanız çok önemlidir.
  • Şifreyi alabilmeniz için, 2 TL hizmet bedeli isteneceğini bilmelisiniz ve hazırlıklı olarak gitmelisiniz.