Yatırımların çeşitlendirilmesi neden önemlidir? Yatırımların çeşitlendirilmesi neden önemlidir?
Zira hiçbirimizin artık boş geçirecek bir zamanı yoktur ve acil halledilmesi gereken işlerimizi bile ya ertelemek durumunda kalıyoruz ya da geciktirerek zor bir duruma düşüyoruz. Ayrıca devlet dairesine işimizi halletmek için zaman bulup gitsek de ya tüm günümüzü almakta ya da basit bir işlem birkaç güne yayılabilmektedir. Çünkü devlet daireleri her zaman ve her saat meşgul çalışanları ile stresin de yoğun olduğu yerdir. Neyse ki bu durum değişmiş ve bu işlemlerimizi internetin olduğu her yerde yapmamız mümkün hale gelmiştir. Bunun için ise ihtiyacımız olan iki şey T. C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi. Bu ikisine sahip olmak bizleri hiçbir şekilde strese sokmadan tüm işlemlerimizi halletmemize yardımcı olmaktadır.
E – Devlet Şifresine Nasıl Sahip Olunur?
SSK maaş sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirmek istediğimizde elimizde olması gereken en önemli ikinci unsur e- devlet şifresidir. Devlet ile ilgili tüm işlemlerimizi yapabildiğimiz e – devlet kapısı uygulamasına turkiye.gov.tr adresinden halledebilmekteyiz. Bu e – devlet kapısı uygulaması ise e – devlet şifremiz olmadan bizlere yardımcı olamamaktadır. Bu sebeple bize ait bir e – devlet şifremizin olması şarttır. Bunun için ise nüfus cüzdanımız ile bize yakın herhangi bir PTT şubesine gitmemiz gerekmektedir. Oradaki görevliye vereceğimiz kimlik bilgilerimiz ve 2 TL kadar bir ücret karşılığında bir zarf içinde sadece bize ait bir e – devlet şifresi edinebilmekteyiz. Artık bu e – devlet şifremiz ile sanal ortamdaki kamu işlemlerimizin her birini zaman ve enerji harcamadan yapabilecek hale gelmiş bulunmaktayız.
Maaş Sorgulamak İçin Ne Yapmamız Gerekiyor?
Aldığımız bu bize özel e – devlet şifremiz ve nüfus cüzdanımız ile SSK maaş sorgulama işlemine başlayabiliriz. Şöyle ki:
  • İlk önce internete bağlanabilen bilgisayarımızı önümüze alarak www.turkiye.gov.tr. adresine yani e – devlet uygulamasına giriş yapmamız gerekmektedir.
  • Buradaki e – hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik Kurumu kategorisine tıkladıktan sonra buradaki ‘4A Maaş Bilgisi’ kısmına tıklamamız istenmektedir.
  • Karşımıza çıkan sayfada nüfus cüzdanımızdaki T. C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi istenecektir. Bu bilgilerimizi tam olarak ve doğru bir şekilde yazmamız gerekmektedir.
  • Daha sonra kimliğimi doğrula butonuna basıp sisteme giriş yaptığımızda tüm SSK maaş bilgilerimizi öğrenebilmekteyiz.