Alanında uzman avukatlarla Özkök hukuk hizmetinizde Alanında uzman avukatlarla Özkök hukuk hizmetinizde
Geleceğinizi kendi ellerinizle şekillendirmeniz için sunulan fırsatların değerlendirilmesi gerekir. Emeklilik dönemleri için ömrünüzün yarısını harcarsınız. Sizin için zor bir çalışma süreci yaşanabilir. Faka bir süre sonra hem sağlık imkanları hem maaş konusunda önemli yerlere gelmiş olursunuz. Böyle bir durumda sizin daha önceki çalışmalarınız değerlendirilir. Emeklilik için aranan şartlar bellidir. Eğer bu şartları yerine getirmezseniz, emeklilik sadece hayalde kalabilir.
Emeklilik Şartları Nelerdir?
  • SSK hizmet dökümü ne zaman emekli olabilirim şüphelerinizin cevabı olacaktır. Hizmet dökümünü araştırarak, hangi şartları tam olarak karşılayıp karşılamadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu şartlardan ilki yaştır. Yaşınızı doldurmanız istenecektir. Yaş sınırı yasalar tarafından belirlenmiştir. Kadınlar ve erkekler için farklı yaş sınırları vardır. Bu yüzden kişisel araştırmalar yaparak kaç yılınız daha olduğu öğrenebilirsiniz. Fakat yaş faktörü tek başına yeterli değildir. Yaşınızı doldursanız bile, diğer şartları karşılamıyorsanız beklemeniz gerekir.
  • Emeklilik için aranan şartlardan bir diğeri, hizmet yılıdır. Hizmet yılı kaç sene çalıştığınızı gösterir. Kaç yıl çalışmanız gerektiği yasalarca belirlenmiştir. Kadınlar ve erkekler için farklı yıllar gerekmektedir. Hizmet yılını en iyi şekilde hesaplamak gerekir. Bir ay eksiğiniz bile olsa emeklilik şansı tanınmaz.
  • Emekliliğin en önemli faktörlerinden biri primdir. Prim gün sayısını doldurmanız için size imkanlar sunulur. Eğer gün borçlarınız varsa emekli olmak hayal olarak kalabilir. Bu nedenle yasalar tarafından belirlenen sigorta prim gününüzü tamamlamanız gerekmektedir. Prim de kadınlar ve erkekler için farklı sınırlarda belirlenmiştir. Fakat bu borcu ödemekte kolaylıklar sağlanmıştır. Eğer gerekli takibi yaparsanız, devletin prim borcu silmek için kolaylıklar sağladığını göreceksinizdir. Kadınlar için doğum, erkekler için askerlik durumlarını şekillendirerek hesaplayabilmektedir. Bu hesaplamalar sonunda prim borcunuzdan düşülebiliyor. Gerekli takibi yapmak için hizmet dökümünü görüntülemek gerektiğini bilmelisiniz. Hizmet dökümünü görüntülemek için de sisteme giriş yapmak gerekir.
Hizmet Dökümü Görüntülemek için Ne Yapılır?
  • SSK hizmet dökümü ne zaman emekli olabilirim gibi merak konularına çözüm bulabilmektedir. Hizmet dökümü görüntülediğiniz zaman, emeklilik için şartları görebilirsiniz. PTT şubelerinden alacağınız E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra 4a seçeneğini işaretlemeniz gerekir. Böylece hizmet dökümünü görüntülemeniz mümkündür.