AFAD- Sellere Karşı Alınması Gereken Genel Önlemler Nelerdir? AFAD- Sellere Karşı Alınması Gereken Genel Önlemler Nelerdir?
2011 yılından itibaren BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildi. Bütün işlemler de bu kurum üzerinden yapılmaya başlandı. Ssk Hizmet Dökümü Kimlik No ile birlikte E Devlet sitesi üzerinden şifre ile yapılırken artık sadece TC Kimlik numarası ile şifresiz olarak daha kolay bir yolla yapılabilmektedir.
Hizmet dökümü ne işe yarar?
  • Hizmet dökümü ne zaman emekli olabileceğimizi gösteren bir belgedir.
  • Hizmet dökümü bu güne kadar yatan prim gün sayısını öğrenmenizi sağlar.
  • Sigorta başlangıç tarihiniz yani işe ilk başlama tarihinizi bu belge sayesinde öğrenebilirsiniz.
  • Provizyon durumunuzu bu belge sayesinde öğrenebilirsiniz.
  • Hizmet dökümü belgesi sayesinde sigorta primlerinizin düzenli olarak ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz.
İnternet Hizmet Dökümü Belgesi Almamızı Nasıl Kolaylaştırdı?
İnternet hayatımıza girmeden önce hizmet belgesi almak için epeyce uğraşmak gerekiyordu. Ya Sosyal Sigortalar Kurumuna dilekçe ile aşvurmamız gerekiyordu ya da çalıştığımız işyerinin muhasebecisinden primlerimizin yatıp yatmadığını, ne kadar primimizin yattığını öğrenebiliyorduk. Çalıştığımız işyerinin muhasebecisi de sadece çalıştığımız işyerindeki primlerimizi bize söyleyebiliyordu. Daha önce başka bir işyerinde çalıştıysak oradaki bilgilerimize ulaşamıyordu. İnternetin hayatımıza girmesi ve kimliklerimize TC Kimlik numarası verilmesinden sonra hemen hemen bütün resmi işlemlerimizi internetten yapmaya başladık. Bu da belirli bir kolaylık sağladı. Zaman açısından büyük faydası olan bu işlemleri artık oturduğumuz yerden kolaylıkla yapabilmekteyiz. Sadece Ssk Hizmet Dökümü Kimlik No ile artık çok kolay bir şekilde alınabiliyor.
Hizmet Dökümü Alabilmek İçin İnternette Ne Gibi İşlemler Yapmalıyız?
Ssk Hizmet Dökümü Kimlik No ile almak için TC Kimlik numarasını bilmemiz yeterli olacaktır. Bu sayede Sosyal Sigortalar Kurumunun sitesine girerek, burada bulunan hizmet dökümü bölümüne giriş yapıp istenen bilgileri doldurduğumuz takdirde hizmet dökümümüze kolaylıkla ulaşmamız mümkün olacaktır. Böylece hizmet dökümümüzün çıktısını alabilecek, bu belge bizden bir kurumdan isteniyorsa oraya verebilecek, eğer sadece bilgi amaçlı almış isek işe ne zaman başladığımızı, Ssk pirim gün sayımızın düzenli yatıp yatmadığını ve birçok bilgiyi de bu belgede bulabiliriz. Bununla birlikte E Devlet üzerinden de eğer E Devlet şifremiz mevcutsa TC Kimlik numarasıyla hizmet dökümümüzü almamız mümkündür. Eğer şifremiz yoksa yapmamız gereken bir PTT şubesine giderek oradan bir şifre almamız olmalıdır. Bu sayede hizmet dökümümüz yanında birçok resmi işlemi de bu siteden bu şifre ve TC Kimlik numarasıyla yapabiliriz. Bilgilerimize ulaşır, eğer ulaşacağımız resmi belge bir kurumdan veya başka bir yerden isteniyorsa çıktısını alarak oraya belgemizi verebiliriz.