Küresel Pazara Açılmanın Yenilikçi Yolu: İngiltere'ye Gitmeden Şirket Kurma Fırsatı Küresel Pazara Açılmanın Yenilikçi Yolu: İngiltere'ye Gitmeden Şirket Kurma Fırsatı
Gelişen teknoloji pek çok konuda olduğu gibi Sigorta Sorgulama konusunda da büyük kolaylıkları beraberinde getirmektedir. Eskiden sigorta ile ilgili bir sorunu halledebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu merdivenlerini aşındırarak dilekçe, imza gibi bürokratik işlemlerle uğraşmak gerekirken; artık tek yapılması gereken e-devlet portalı içerisindeki “Hizmetler” bölümüne giriş yapmak. e-devlet üzerinden sigorta sorgulama yaptığınızda bugüne kadar çalıştığınız işlerdeki sigortalılık durumunuzu rahatlıkla öğrenebilir; bilgisayar çıktısı şeklinde dökümünü alabilirsiniz.
Adım Adım Sigorta Sorgulama
Sigorta Sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz için öncelikle TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. e-devlet şifreniz yoksa postanelerden 2TL karşılığında kapalı zarf içerisindeki şifrenizi kolayca alabilirsiniz. Şifrenizi kimseye göstermemeniz oldukça önemlidir zira bu şifre sadece sigorta işlemlerinde değil; birbirinden önemli bürokratik sorunları halletmede kullanabileceğiniz çok önemli bir anahtar durumundadır. e-devlet portalına bağlanarak sigorta sorgula işlemlerini halletmek için sırasıyla:

TC kimlik ve numarası vasıtasıyla e-devlet sistemine giriş yapın.
“Hizmetler” bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığına bağlanın.
Bu kısımda bulunan “SGK Hizmet Dökümü” bölümünden sigorta sorgulama işlemlerinizi kolaylıkla yapmaya başlayın.
Sigorta Sorgulama Yoluyla Yapılabilecek İşlemler
e-devlet üzerinden yapacağınız Sigorta Sorgulama vasıtasıyla sosyal güvenlik, sigorta ve emeklilik gibi hemen her konuda bilgi sahibi olmanız mümkündür. Bu yolla yapılabilecek işlemleri sıralamak gerekirse:
SGK Hizmet Dökümü almak suretiyle şimdiye kadar sigorta konusunda yaptığınız her şeyi görmeniz mümkündür. Hizmet dökümüne bakarak ne zaman hangi işe başladığınızı, hangi tarihte iş değiştirdiğinizi ve daha fazlasını kolaylıkla inceleyebilirsiniz.
SGK Prim Sorgulama işlemiyle günümüze kadar adınıza ne kadar prim yatırıldığını, ne kadar süre nerelerde çalıştığınızı görebilirsiniz.
SGK Maaş Sorgulama hizmetini kullanarak maaşınızın ayrıntılı bir dökümüne ulaşabilirsiniz.
Pek çok bürokratik işlemde işinize yarayacak olan sosyal güvenlik numaranızı da yine e-devlet üzerinden yapacağınız işlemlerle rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
SGK Borç Sorgulama sistemiyle işverenler, ne kadar sigorta borcu olduğunu görebilecek ve olası bir cezadan kurtulma konusunda bilgilenmiş olacak.
SGK Emeklilik Sorgulama işlemiyle de prim gün sayınızı ve diğer gerekli bilgileri girerek ne zaman emekli olacağınız konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bunun yanı sıra birçok resmi evrakta gerekli olacak olan mevcut işinize giriş tarihinize ve sosyal güvenlik ve sigorta ile ilgili her türlü soru ve sorununuza cevap verecek olan SGK danışma hattına da bu yolla ulaşabilirsiniz. Tüm bu hizmetler ve daha fazlası gelişen teknolojinin sağladığı imkânlarla parmaklarınızın ucunda.