Öğle Namazı Ne Zamana Kadar Kılınır Öğle Namazı Ne Zamana Kadar Kılınır
Evrak Takibi İşlemleri
Sgk evrak takibi ile standart evraklarınızı, emekli sandığı işlem evraklarınızı, emeklilik ervraklarınızı veya malüllük evraklarınızı internet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Evrak takibi 4 farklı seçenek ile sunulmaktadır:
  • Standart evraklarınız için evrak kayıt ve takip sistemi
  • Emeklilik işlemleriniz için emeklilik işlemleri evrak takibi
  • Emekli sandığı emeklilik işlemleriniz için 4C emeklilik işlemi evrak takibi
  • Malullük evraklarınız için 2022 evrak takibi
 
Evrak Takibi Nasıl Yapılır?
 
Sgk evrak takibi ile istediğiniz evraklara ulaşabilirsiniz. Evraklara kolaylıkla ulaşabilmeniz için yazımızda sizlere bilg, vereceğiz.
Evraklarınızı T.C kimlik numaranız ile takip edebilmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinde bulunan “Evrak Kayıt ve Takip Sistemi Arama Ekranı” na giriş yapınız. Karşınıza çıkacak olan sayfada T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Kimlik numaranızı girdikten sonra istediğiniz evrağın yılını seçmeniz gerekmektedir. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra ekranda bulunan evrak ara butonuna tıklayarak evrak takibi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Varide no ile evrak takibi yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sitesine giriş yapınız. Sağ üst tarafta bulunan E-SGK başlığından Evrak Takip hizmetini seçiniz. Daha sonra karşınıza çıkacak olan sayfada Döküman Yönetim Sistemi ve Evrak Takip Sorgusu yazan başlığı seçiniz. Bu sayfada evraklarınızı varide no ile sorgulayabilirsiniz. Sayfada çıkacak olan Varide / Evrak No kısmına istenilen bilgileri giriniz. Varide / Evrak Tarihi istenen boşluklara ise tarih aralıklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde yazınız. İlgili alanları doldurduktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.
 
4C emeklilik işlemlerinizin ne aşamada olduğunu ve evraklarınızı takip etmek için ise E-devlet kapısı olan E-devlet resmi sitesi “turkiye.gov.tr” adresine giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmeniz için şifreye sahip olmanız gerekmektedir. (Eğer hala bir E-devlet şifreniz yoksa bir PTT şubesine giderek kimliğiniz ile başvuru yapınız. Başvuru işlemi için 2 tl ücret ödemeniz karşılığında adınıza özel olarak tanımlanan E-devlet şifrenizi edinebilirsiniz. E-devlet şifreniz ile devletin kurumlarında sunulan bütün hizmetleri, o kurumlara gitmeden ve sıra beklemeden internet üzerinden online yapabilirsiniz.) Siteme T.C kimlik no ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan E-Hizmetler başlığını tıklayınız. Karşınıza çıkan kurumlardan Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 4C Emeklilik İşemler Evrak Takibi hizmetine tıklayarak evraklarınızı takip edebilirsiniz.