Alanında uzman avukatlarla Özkök hukuk hizmetinizde Alanında uzman avukatlarla Özkök hukuk hizmetinizde
Sgk’nın açılımı olan Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizdeki tüm çalışanların sosyal güvenlikleri için onlara hizmet verir. Emekli olmak isteyenlerin prim gün sayılarını, kaç sene çalıştıklarını öğrenmeleri için yeni bir hizmet başladı. E Devlet üzerinden Sgk hizmet dökümü almak artık çok kolaylaştı. Daha önce Sgk E Devlet Hizmet dökümü almak için Sgk Müdürlüklerine gidip günlerce uğraşarak aldığımız hizmet dökümünü artık kısa bir sürede almamız mümkün olabiliyor. Eğer devlet dairelerinde koşuşturmak istemiyorsanız E Devlet sitesi üzerinden hizmet dökümünü hemen en kısa sürede alabilirsiniz. Bu sayede emekliliğe ne kadar süreniz kaldığını, kaç yıl daha çalışmanız gerektiğini anında öğrenebilirsini.
  • Sgk hizmet dökümünü E Devlet üzerinden almak isterseniz neler yapmalısınız?
  • Önce E Devlet şifreniz bulunmuyorsa bir PTT şubesinden küçük bir tutar karşılığında şifre almanız gerekiyor.
  • Bu şifre ve TC Kimlik Numarası ile E Devlet sitesine girerek oradan Sgk bölümünden hizmet dökümü bölümü giriş yapılıyor.
  • Sgk hizmet dökümü bölümünden rahatlıkla hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.
Hizmet Dökümü Hangi İnternet Sitelerinden Alınabiliyor?
Daha önce Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi sitesinden sorgulanan hizmet dökümü de artık E Devlet sitesinden yapılıyor. Bu sayede birçok hizmetin bir arada sunulduğu site, kullananlara da kolaylık sağlıyor. Bu site sayesinde birçok resmi işlem devlet dairelerine gitmeden bilgisayar başında yapılabiliyor. Sgk E Devlet Hizmet Dökümü de bu hizmetler içinde bulunuyor. E Devlet sitesinden Sgk bölümüne girip hizmet dökümünü istediğinizde size bu güne kadar olan bütün bilgilerinizi verebiliyor.
Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar?
Hizmet dökümü öncelikle emekli olacak vatandaşlar için önemli bir belgedir. Bunun nedeni ise hizmet dökümünde bu güne kadar ödediğiniz primleri, gün sayısını size gösterebilecek bir belgedir. Emekli günü yaklaşan veya dolan kişiler prim gün sayılarını, çalıştığı yılı ve son dönemde çıkan kanun ile yaş haddi durumunu merak etmeye başlar. Sgk E Devlet Hizmet dökümü işte bu prim gün sayılarını, kaç yıl daha çalışmamız gerektiğini bize gösterebilecek resmi nitelikteki belgedir. Bilinmektedir ki sigortalı kişilerin hastane hizmetlerinden faydalanabilmeleri için geriye dönük olarak doktora gidecekleri günden üç ay öncesine kadar sigorta primlerinin yatmış olması gerekir. Ancak sigortalı kişiler bu durumu pek önemsemezler. Ancak ne zaman doktora veya hastaneye gitmeleri gerekirse o zaman primlerinin yatıp yatmadığını merak ederler. İşte bu durumda da E-Devlet sitesinden hizmet dökümü alınarak sigorta priminizin üç aydır yatıp yatmadığını da bu sayede öğrenebilirsiniz.