AFAD- Sellere Karşı Alınması Gereken Genel Önlemler Nelerdir? AFAD- Sellere Karşı Alınması Gereken Genel Önlemler Nelerdir?
Nefret sözlerinin, bir şefkatin, güler yüzlülüğün, ön yargının ve karamsarlığın hissedilmesinin sebebi, insanların kalbindeki öğretilere bağlıdır. Nefret sözleride bu öğretilerin bir meyvesi olarak var olan bir kapıyı açmaktadır. Çürümüş bir meyve olarak insanları birbirinden uzaklaştıran ve kalbi kırabilen nefreti simgeleyen her bir söz, insanların kalbe olan temel inancından soğutmaktadır. Bu nedenle bir nefretin var olması sebebi, karamsarlık, inkar, aldatılma, kötü sözler ve verilen sözlerin tutulmama gibi pek çok unsur bulunabilmektedir. Yine de bugün bir nefret sözü ile insanların bir yere varmadığı ve insanların kalpleri arasında bir buz dağı oluşturduğu da bir gerçektir. Eğer o buzdağı eritilmek isteniyorsa ve kötü duygulardan nefreti simgeleyen duyguların kaybolmasını isteniyorsa ne yapılmalıdır?

Her zaman temiz bir kalple düşünmek, nefret etkisi zayıflatacaktır
Fakat nefretin karşılığının mutsuzluk, acı ve hayattan soğuma olduğunun da unutulmaması gerekmektedir.
Bir nefret sözü dahi, insanı kendi hayatında yalnızlaştırabilir,
Bu nedenle nefreti var olduğunu kabul ederek onu asimile etmek ve çocukça bir duygu olduğunu tecrübe edinip hareket etmek çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü var olan bir duygusu sürekli ortaya çıkarmak yerine, affediciliği sağlayan duyguların kullanılması çok daha olumlu sonuçları meydana getirecektir. Beklentilere uygun bir yaşamın, insanların sizi severek ve saygı duyarak geçirmesi bekleniyorsa, asla sebepsiz yere kızılıp bağırılmamalıdır.

Nefret Neden Vardır ve Sözlerin Etkisi Nedir?
Nefret sözleri kırıcılığı simgeler. Karşınızdaki insanın var olması, sizin çevrenizde olması ve nefes alması dahi çekilemez olabilmektedir. Fakat bu tür duyguları hissetmenin dozunun iyi ayarlanması ve aşırıya gidilmemesi gerekmektedir. Çünkü daha iyi bir duygu ile yaklaşmak, nefretten kazanılabilecek sonuçların karşılığını çok daha iyi verecektir. İnsanlar eğer gerçek bir sorumluluk bilincine sahipler ise, karşısındaki insanın büyüklük göstermesinin farkında olarak nankörlükten uzaklaşacaktır. Bir insanın diğer insan karşısındaki en önemli yargısı kimi zaman, kendisine gösterilen hal ve hareketlere bağlı da değişebilmektedir.

Nefreti Sözlerinin Anlamları
Bir nefret sözlerinin var olmasının en temel nedeni insanların duygularıdır. Karşısındaki insanında nefret edilecek kadar kötü davranışlarda bulunması, bir insanı içinden çıkılamayacak bir karanlığa götürebilmektedir. Fakat nefrete ihtiyaç duymak ve söz sarf etmek yerine, her zaman büyüklük göstermek ve ilgisiz olmak daha kalben huzuru sağlayacaktır. Çünkü kin ve nefretin bir sonu sürekli harmanlandığı zaman yoktur.