Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi kapsamında Eymir gölünde sağlık muhabirleri ile bisiklet turu gerçekleştirdi. Bisiklet turunun ardından sağlık muhabirleri ile sabah kahvaltısı yaptı.

“Önceliğimiz sağlıklı yaşam”

"Bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesi adına daha güçlü bir yol haritası izlememiz gereği kanaatindeyim" diyen Müezzinoğlu, "Bizim birinci önceliğimiz bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesi olmalı. Yaklaşık 1 yıldır Sağlıklı Yaşam Kültürünün Teşviki diye farklı farklı projeleri eylem planı olarak kamuoyunun gündemine getirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem yoğun bir şekilde proje geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Tütün ile olan mücadelede Türkiye’nin önemli bir mesafe kat ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, şu sözleri kaydetti:

"Uyuşturucu ile olan mücadeleyi hep birlikte sahiplenirsek başarabiliriz. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve insanlarımızı olabildiğince buradan uzak tutmayı başarabiliriz."

Sağlıklı beslenmenin önemine değinen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıklı beslenmeyi sosyal etkinliklerle, algı yönetimleri ile daha sağlıklı hale getirmemiz lazım. Asla vazgeçmeyeceğimiz şeylerden biri güne sporla başlamak, iyi bir kahvaltı yapmak ve ondan sonraki süreçleri de yine kendimize değer vererek, saygı duyarak sağlıklı bir yaşamı merkezi olan bir hayat felsefesini devam ettirmek. 2015 yılı itibariyle Sağlıklı Yaşam Kültürü teşvikini başlattık. Bir milyon bisiklet kampanyası devam ediyor. 2016 yılında 250-300 bin arası bisikleti dağıtıp, bisiklet dağıtımını 2018’de tamamlayacağız. İnşallah bu kampanya başarılı olacak."

“Her üç kişiden biri obez”

Türkiye’de her üç bireyden birinin obez olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, "Diğer üçte bir fazla kilolu, diğer üçte biri sağlıklı kilolu. Biz en az yarıdan fazlasını sağlıklı kilo ile yaşamını sürdürebilen noktaya taşıyabilmeliyiz ki biz sağlıklı beslenme ile mücadele de başarı olduk diyebilelim" dedi.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı? Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

"Hasta olup tedavi olarak iyi olma hayali kurmaktansa sağlıklı bir yaşamı sevdiklerimizle birlikte geçirelim" diyen Müezzinoğlu, "Sağlıklı yaşamın ipi kendi elimizde. Bu ipe sımsıkı sarılalım. Kötü alışkanlıklardan uzak duralım" ifadelerini kullandı.