Kış mevsiminde ihtiyaç sahiplerine yönelik 450 milyon TL ek kaynak hazırlandı Kış mevsiminde ihtiyaç sahiplerine yönelik 450 milyon TL ek kaynak hazırlandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, CHP’nin Anayasa Komisyonunda esasla ilgili konuyu daha usul konuşulurken dayattığını ve masayı terk ettiğini söyledi.
Basın toplantısı düzenleyen Kahraman, “Henüz usuller konuşulurken bitti, esasa geçilmedi. Hükümet şekli ne olacak; parlamenter sistem mi olacak yarı başkanlık mı olacak başkanlık mı olacak…O idareye, sisteme sıra geldiğinde konuşulacak bir işti. Ama CHP’nin ileri sürdüğü şartlardan birisi de parlamenter sistem üzerinden yürünerek gidilmesiydi. Bu esasa müteallik bir hadiseydi. Esasa daha gelmeden usulde mesele kapatılmış oldu. Esasa giremedik. Diğer üç partinin şöyle bir ifadesi var: ‘Sistem üzerinde konuşuruz. Onlara sıra geldiğinde konuşuz’. Darbelerden ve darbe hukukundan arındırma konusunda oldu esas kopuş. Darbeler sırasında çıkan antidemokratik anayasalar var. Mevzuatın bunlardan arındırılması lazım. Toplam 758 kanun ele alınacak. Her biri 10 madde olsa 7 bin gibi bir madde ele alınacak. Bu komisyonun işi değil, tıkatır çalışmayı” diye konuştu.

CHP'YE ÇAĞRI YAPTI
CHP’ye çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda da bulunan Meclis Başkanı, “Dört siyasi partinin sayın genel başkanlarına, yeni bir anayasa yapımı yönünde, çalışmaların kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu çağrıya olumlu cevap vermesini temenni ediyorum. Çalışmalar, diğer üç partinin; Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de devam edebilir” ifadelerini kullandı.