LG NEMO İLE UÇMAYA HAZIR MISINIZ?

Güney Kore’nin dev markası LG, akıllı telefon pazarından sonra akıllı saat pazarında da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Artık akıllı telefonlar, akıllı saat entegreli çalışmaya başladı ve yavaş yavaş da olsa bu alanda müşteri toplamaya devam ediyorlar. Özellikle Samsung’un akıllı saat piyasasında da lider olduğunu biliyoruz. LG yüksek çözünürlüklü ekrana sahip bir akıllı saat hazırlıyor ve bu konu ile ilgili haberler de sızdı diyebiliriz. AndroidWear platformuyla çalışan akıllı saat pazarında LG, daha önce Mart 2015 döneminde çıkardığı saatten sonra şimdi ise LG Nemo adı altında 1.3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü bir saat ile geliyor.

Yüksek çözünürlük demişken ayrıntıya girersek; piyasada benzer akıllı telefonların 320*320p çözünürlüğünde olduğunu düşündüğümüzde LG, bu konuda 480*480 piksel çözünürlükle resmen lider profilde gelmeye hazırlanıyor. Akıllı saat sektöründe bugün birçok saatin özellikleri aynı olmakla beraber sadece tasarımları değişkenlik gösteriyordu. LG, çözünürlük olarak rakiplerine büyük fark atarak pazarda bir adım öne geçmek istiyor. 1.3 inç büyüklüğünde ve yuvarlak OLED ekrana sahip olan Nemo piyasaya nasıl bir etki yapacak, bekleyip göreceğiz. LG yüksek çözünürlüklü ekrana sahip bir akıllı saat hazırlıyorhazırlamasına ama şu da bir gerçek ki, ekran çözünürlük değeri büyüdükçe sistemin pil işleyişi de bu konuda olumsuz etkileniyor. Zaten akıllı saatlerin pil işleyişlerinde tüketiciler tarafından eleştiriler var ve kimse tatmin değil.

Eğer pil tüketimini çözünürlük derecesine göre dengeli bir şekilde ayarlayabilirse “LG yüksek çözünürlüklü ekrana sahip bir akıllı saat hazırlıyor” iddiasının içi boş kalır. LG, eğer piyasaya iddialı giriyorsa kesinlikle bu girişin tüm analizlerini yapmış, risk durumlarını değerlendirmiştir diye düşünüyorum. Özellikle çözünürlüğün rakipleri karşısında açık farkla yüksek olması piyasayı oldukça canlandıracak.